Trocha té zbytečné tužky

Člověk si říká, proč věnuje tolik času kreslení, když pak nakonec kresby ztratí – poté, co se jim věnuje hodiny, někdy dny – a ani si je na památku nenascanuje. Já a moje výtvory, polovinu z nich jsem nikdy nezveřejnila, nikam neschovala, nemám žádnou složku, kam bych si je dávala, prostě je vždycky někam založím… A ztratím.

Nedávno jsem náhodou objevila mezi bratrovými knihami u rodičů doma svou starou kresbu Harriet, ta je snad ještě někdy z roku 2006 nebo kdy. V tužce. Dávno jsem si myslela, že je zatracena, roky jsem žila v dojmu, že ji odvál bratr i se scannerem, který jsme si před lety přehazovali jako horký brambor(vozil si ho na kolej) a najednou jsem ji našla tam, kde bych ji nikdy nečekala, ještě úplným omylem…
A aby tomu osud nechtěl, zase jsem ji ztratila, někam založila, vyhodila, já už vážně nevím, ale tentokrát mě to nemrzí jako tehdy. Když jsem ji viděla, přišla mi najednou jako hybridní podobizna čehosi, co podle anatomie ani nemůže existovat :)) a to jsem z ní tehdy měla takovou radost, že jsem ji upravovala do barviček i v photoshopu. Pamatuju si, jak jsem nad tím trávila celý den… Nostalgie.
Nicméně, tenhle článek jsem spíš chtěla věnovat některým mým rádoby kresbám postaviček ze hry World of warcraft. Elfů.
Ano, jsem jedním z těch, kdož této hře poměrně podlehli. Nicméně spíše proto, že jsem v ní objevila kouzelný svět role playingu s jinými hráči.
Každá je z jiného roku… No, nejsem žádný Monet, ale jako ilustrace pro mě samotnou – ne umělecké dílo zapisující se do historie – jsem s tím až na mnohé nedostatky(jako třeba, že neumím zkrátka kreslit mužský obličej) poměrně spokojená.
Dávno jsou ty doby, kdy jsem měla nějaké umělecké ambice, co se týče kresby. Už se tomu tolik nevěnuju, i když mám z minulosti ještě hromadu kreseb, co nikdy nespatřily světlo internetu a nějak ani nemám už chuť je ukazovat.
Jen tohle byla nová obsese a chtěla jsem si ji zvěčnit na památku i na deviantartu, tak tedy – bez dalších keců – vkládám i sem.
Klidně mě můžete pranýřovat, nepovažuju se za umělce, takže mě to neurazí :))

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

19 komentáře “Trocha té zbytečné tužky

  1. Teda Blanch… :-D U nás se věčně hledají dokumenty a klíče (=> které jsou opatřeny hledáčkem na klíče v režimu off). :D

    Mno k obrázkům. :D

    1) Tenhle belfský účes nenávidím asi nejvíc z toho wow "výběru". :D ehm… tak vlastně ne, horší je ten, jak připomíná zmrzlinu. :D Připadá mi, že má pupík mírně hodně vpravo. :D Mají ve wow pupíky? *zamyšleně* :D Jo a má trochu hodně ženskou tvář.

    2) hmm pekáč buchet :-P

    3) ehm jedno ucho má trochu víc šejdrem a prsa jí rostou z brady :-D Stejně mě udivovalo, jak jsou belfky ve wow tak tyčkoidní. :D A nemá to sexoidní belfoidní obočoidcosi… to chtělo odvahu a velkou pinzetu. :D

    btw reklamace… nemaj zeleně svítící oči (bo modře, ať nejsem zlý na DK) :D

  2. [1]: Předem mi dovol jen poznamenat, že ty postavy jsou nakreslené tak, jak se hrají ve hře v role playingu, jak jsou vizuálně popisovány v předsvtavách hráčů :), to nebylo tak, že jsem si vzala obyčejný char a řekla si – nakreslím ho tužkou, jak to vidím já 🙂

    1/ Když pominu fakt, že elfové celkově mají všude ženské rysy, kam až historie sahá :), tak jsem psala, že neumím kreslit mužské obličeje :), bohužel, tohle byl ještě nezdařilý pokus přiblížit se trochu vzhledově Bradley Jamesovi, který sám o sobě má takové zvláštní rysy, že nakreslit je se mi snad nikdy nepodařilo, aby mi z toho nevylezla ženská. Ošklivá ženská :D
    Co se týče toho účesu, ten mám z celého wowka na chlapech nejraději :), je nejelegantnější a nejvíc mi sedí k charakteristice té uhlazenosti jejich rasy. Celkově se mi tam vůbec líbí asi jen tři účesy ze všech.
    A ne, ToMe, trefils to, normálně nemají pupík, belfové nemají, nelfové třeba jo, ale oni prostě ne :D

    2/ Přesně tuhle reakci jsem dostala několikrát. Nu, je to voják, zasloužil si je :D

    3/ Tohle je naše exkrálovna a exsprávkyně, hráč, co ji hrál, je trošku větroplach :)), ten text měl být narážka na jeho roli, chodila svádět farstriderky, je primárně na ženské, ale jeho postava je tak plochá, že jsem to s velkostí prsou možná i přehnala, všimni si, že má dost prohnuté záda, bradu má položenou na klíčních kostech, ale ano, trochu níž by si je zasloužila, ale s tím už nic nenadělám :), trochu víc mě štve, že jsem jí zapomněla nakreslit obočí :))) To jsem u toho obrázku jinde i s omluvou udala. Tady jsem zapomneěla dopsat.
    O uchu vím, ale ani bych se nedivila, kdyby ho ta postava tak měla doopravdy :D :D

    Záře v očích se špatně tužkou kreslí :D, proto jim obvykle nepropracovávám oči, ve většině případů jsem je dělala prázdné, jako je má Mr. pekáč buchet. Ale ta elfka, Alteria, je v barevné verzi znázorněné felově má.
    Ale ta pastelková verze se mi šíleně nelíbí.

    Jinak souhlasím s tím, že belfky jsou nemsírně tyčkoidní. Jsou strašné vyzábliny. Mně se hrozně moc líbí postavičky Draenaiek a Nelfek. Nelfové navíc mají… veeelmi zajímavě znázorněnou muskulaturu. Když pominu jejich postoj a lá skoliózní vetřelec.

    [2]: No jo, naše tajné obscénní představy :D
    Nemáš se proč sklánět, kdybych ti ukázala obrázky svého spolubydlícího, teprve bys zíral, mám je vystavené v pokoji a každý den si se vzdychem řeknu, že něco takového nikdy nedokážu nakreslit 🙂

  3. Nevěděla jsem kam to napsat, ale stále si pamatuji tvoji narozeniny, takže Všechno nejlepší k dnešním narozeninám 🙂

  4. [5]: Kristova noho, ty stará zbloudilá duše! Jak si to ještě můžeš pamatovat :D Pomalu s třicítkou na krku se na to spíš zapomíná!
    Ale děkuji. Dvojnásob 🙂

    [4]: 🙂 Díky, drahá…

  5. Ja mam ten isty problem s kreslenim muzskych tvari, az na to ze tebe sa dari nakreslit aspon to telo – "tehlicky" mojich muzskych postav vyzeraju akor ako brnenie, takze klobuk dolu 🙂
    A ta zenska sa mi paci najviac :D

  6. Kresby jsou úžasné, dokonalost sama, máš talent:)

    Jinak bych se chtěl zeptat, jestli děláš layouty na zakázku, jestli ano, prosím odpověz, klidně bych ti poslal náčrtek, jak by to mělo zhruba vypadat. Díky moc!

  7. Celkem dlouho jsem tu nebyla (ale to prakticky nikde), tak se nestačím divit, co je tu (staro)nového.
    Kresby jsou zajímavé. Očividně tě fascinovaly vypracované svaly. Prvnímu by uši klidně mohly sloužit jako antény :-)) A mužské tváře? No, příliš mužně nevypadají, ale což. Já nejsem schopna vytvořit jakoukoliv lidsky (potažmo elfsky) vypadající tvář, takže máš můj obdiv.

  8. Až jsem dostala chuť na pořádný pekáč buchet :D
    U mě je jasný favorit druhý obrázek, jelikož ten Elfík je vážně mňamózní :D
    Já když něco kreslím, tak to trvá i několik let :D Takže klobouk dolů, Blanch ;-)

  9. Rád bych vás pozval na můj blog. Věnuji se sci-fi, anime, mystice a spiritualismu, pc hrám. Propaguji výdělek pomocí pc, a do tohoto programu hledám společníky za účelem zvýšení výdělku. Díky!

  10. [14]: Nevím, jestli být poctěna nebo zhrzena :D, ale každopádně děkuji :D

    [12]: no, já když něco kreslím, kreslím to ustavičně třeba celý den, ale pak zase půl roku na nic nesáhnu, vyberu si to na půl roku :D

    [11]: o to ani nejde tak vypadají ty postavy ve hře, podle popisků. Ty uši, takhle mají ve WOW elfové prostě uši 🙂

    [10]: Bohužel, na přání vzhledy nedělám.

    [9]: Dokud nemá žádný význm, je zbytečná 🙂

    [8]: No, pravdou je, že já se pořád snažím u těch chlapů nedělat příliš ostré rysy, protože vím, že elfové mají ýt trochu "jemnější", jenže mi z toho prostě vždycky vyleze hybrid 🙂
    Ale dík.

    [13]: Dokonalé jsou kresby mého spolubydli. Najdi si ropsik.deviantart.com, u těch slintám já.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..