Představte si titulek

Zdravím vás, přátelé, nepřátelé a soci, nebeští vrátní, kadeřnice, učitelé tělocviku a fyziky, filatelisté, filantropové… vás ostatní nezdravím… A nebo…
Dlouho jsem na tento blog nesáhla. Opět. Měla jsem zase svou tvůrčí krizi a nejen tu, bohužel jsem neměla vůbec náladu na to něco tvořit a popravdě stále moc nemám, ale už jsem se nemohla na ten květinkouidní hnus koukat, tak jsem se rozhodla změnit kabát.
Nejspíš už tady zůstane nafurt, ne snad proto, že bych s ním byla spokojená a že jsem nadšená z toho, jak ho blog.cz OPĚT bravůrně podělal a nahrál úplně jinak, než ve skutečnosti vypadá(ale fakt už se s tím nebudu drbat, nemá to vůbec smysl), ale spíš proto, že za poslední půlrok jsem si snad stokrát kladla otázku, co tady ještě pořád dělám. A donutit se zase něco nastavit na blog… meh…
Ano, blog je moje srdcovka, je se mnou dvanáct let, je to studnice plná idiotismů mého mladšího já, které už s tím dnešním nemá nic společného, ale pořád… Proč se týrám pokaždé tím, že s blogem bojuju?

Víte, je to spíš pohodlnost a lenost. V podstatě tento systém a jeho naivní uživatele, co ideálně kakají duhu a doma chovají jednorožce, nemůžu vystát už pěkně dlouho(tím samozřejmě nemám na mysli vás, ale ze Srdce blogu by jeden zvracel cukr nebo vlastní žluč, je to tam buď jeden chytrolín vedle druhého, nebo idioti – to už se s odpuštěním nedá jinak nazvat. A nezapomeňme na demokracii a mazání komentářů, když se váš názor neshoduje s ostatními, no to by bylo na dlouho).
Zkrátka a dobře, mučím se tu, zcela zbytečně. Nemám chuť nic tvořit i proto, že blogová komunita je bohužel ve věku, kterému já už dávno nerozumím a „vyměňovat si názory“ s někým, kdo by mohl být mé dítě, mě jaksi nebaví.
Stejně tak samotná Nova na tento portál kálí, jak může. Udělat něco s tím, jak se podělala celá administrace, je nad rámec jejich ochoty už snad rok. Nečekám, že se něco změní.
Proto – i když stejně vím, že se stále budu vracet – si chci zase hezky obnovit doménu. Což o to, ona už jede více než rok, ale pořád se nemůžu dokopat k jejímu zprovoznění v plném měřítku. Něco už mám hotovo, ale plno věcí mě ještě čeká.
A každý máme i své osobní věci, že ano.
No, budu doufat, že s tím co nejdříve něco udělám. Prozatím zůstanu ještě stále zde, ale určitě sami bojujete s blogem jako já.
Nahrát obrázky na vzhled byl nadlidský úkon. Paradoxně na zkušebním blogu se mi design nahrál správně, nekazil barvy, přechody, rozlišení. Ale zde jsem ho nahrávala asi šestkrát. V různých formátech, rozlišeních, velikostech a ani jednou se mi nepodařilo přiblížit originálu. Tedy prosím domyslete si, že některé ty nedokonalosti zde nejsou způsobeny tím, že bych byla slepá :), děkuji za přimhouření oka. Bohužel nejsem doktor, abych si pořídila druhé nervy!
A ano, přiznávám, pořád tytéž prvky a zpracování. No, nechtělo se mi s tím trávit zase až tolik času, ztrácím víru, že by se mi tady něco pořádného vůbec podařilo nahrát.
Ale asi to skousnu více, než ten modrý blivajz předtím.
Já si pokaždé jenom stěžuju, že? 😀
Na závěr zase staré avatary, které dávám volně k použití.
No nic, mějte se E*U*M*O*I*R*I*C*K*Y.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

14 komentáře “Představte si titulek

  1. Yes. Od února suším ve složce dva tentononc jakože vzhledy na blog, které nikdy nenastavím, protože už mám toho systému plný kecky a nebaví mě se šmatlat s obezličkama, který zabrání tomu, aby se to tady na tý pišišvorárně rozsypalo… 🙂 Jsem ráda, že se tu něco objevilo a těším se na web! :-D

  2. [1]: Povídej mi o tom no…
    Fakt to dá víc práce než to nastavit na web. Tam nemusíš jak pitomex 6x zkoušet, jestli ti ten systém vůbec vezme obrázky a čekat, co to vlastně s tím udělá. Jediné, co z toho mám, jsou další vředy v žaludku. Jako mrzí mě to tady opouštět kvůli všemu, co jsem tu prožila, ale prostě na to už nemám trpělivost a když už tu doménu konečně mám po letech zase zpátky, je mi líto ji nevyužít :).

  3. [2]: Tentokrát jsem se už i vyprdla na zápatí a komentáře :D, strašně se mi do toho nechtělo. A asi mi to ani nevadí. Ten puntičkář ve mně nějak rezignoval.

  4. Tomu říkám krásný výběr barev.. opravdu nádherné kombinace! 🙂 Mně se design líbí, co na tom, že je na stejné brdo, když je osvědčené, tak proč ne..

    Blog je blog. Bylo to tu fajn, teď je to méně fajn. Možná, že to předtím taky nebylo fajn, ale byla jem mladší, a tak mi to asi nepřišlo. Neuměla jsem rozpoznávat pravopisné chyby a blogy trotlů od netrotlů.
    To co drží mě na blogu je asi ten čas, který jsem tu strávila a taky fakt, že zatím nedokážu vytvářet grafiku na jiné domény.:(( Až to budu umět, uprchnu a budu kdo ví kde.
    Není divu, že utíkáš, obzvláště na něco o tolik lepšího jako je vlastní doména.

  5. [5]: No, v tom "nechce se mi nic nastavovat" stavu z toho ještě vyšly dobře :D, docela fajn se mi na ně kouká a nevadí mi :D

    [4]: Díky, původně to mělo jiné odstíny, ale nakonec jsem si říkala, že něco takového jsem tu asi ještě neměla a asi mi to i bylo tak trochu fuk :D

    Ono to dřív bylo fajn. Do toho roku 2011 ještě cca to bylo super místo, od té doby to jde od desíti k pěti. A teď mě tu pomalu irituje už všecko. Lidi bych ještě odignorovala, ale to, že se hodiny crcám s nastavením blogu, že to tu mám plné reklam, když si nezapnu addblock a ochrany Opery(které zároveň  zakážou i vkládání obrázků v systému do článků!), že nejsem schopná nic vložit tak, jak to ve skutečnosti vypadá, že je to prostě naprosto zbytečná práce(dřív tomu tak nebylo, blog spolupracoval – v rámci povolených možností, ale nebyla to takový pomalá smrt), demotivuje mě to tady cokoliv dělat, protože i upravovat článek, kde chci mít lišty, obrázky, tabulky, whatever, je prostě porod.
    Ten čas, co jsem tu trávila, mě tady taky stále držel a drží, ale asi si z toho udělám prostě sváteční místo. Už nemám trpělivost na to s tím tady ještě něco dělat. Práce, která zabere deset minut, tady trvá dvě hodiny.

    Kdo ví, v posledním roce si hraju s myšlenkou obnovit starého Layoutse. Ale možná spíš pod novým projektem. Pokud tak učiním a měla bys zájem, parťák se hodit bude 😉

  6. [6]: Popravdě když nad tím uvažuju, tak jsme pořádné (relativně pořádné) designy začaly dělat až po roce 2011.:D Pamatuji si, že před několika lety mě výmysly blogu při nastaování designů štvaly více, ale možná je to tím, že poslední dobou jsem toho moc nenastavovala. Ale co se týče reklam a nějakých vymožeností jako "hodnotící, nefungující hvězdičky" u článků to bývalo lepší. Ale aspoň že nevydržely mluvící reklamy.

    Zní zajímavě.:) Nevím, co obnáší spolupráce, ale rády se přidáme (já i ta druhá z našeho blogu..):D

  7. Pridávam sa k vašim "velebnostijdublejt" dojmom z blogu a dôvodom, prečo na to seriem …teda aspoň momentálne :D vidím, že som neni jediná otrávená :D
    čo to tu vidím, layouts nanovo? :D to znie dobre :D

  8. [8]: Kdo ví, pořád je to jen hlodavá myšlenka. Když si představím zase tu práci, než to založím od píky(protože staré zálohy už nejdou zprovoznit jako dřív, systém už nemá podporu a databáze poskytovatele jej nepřijímá), tak mě to zase odrazuje. Starý LC jsem vytvářela měsíce, sice jsem si k tomu vybrala totálně složitej systém, co byl příliš náročný na všechno, ale i tak… Stálo by mě to hodně času. Jenže se úplně té myšlenky nechci vzdát, takže kdo ví. V takovém případě můžeš i ty očekávat, že by ses jako parťák hodila :).
    Jinak se ti nedivím, taky mě ta aktivita nějak přešla. A zas jsem to tu flákala, mě ten blog vždycky demotivuje. Jsem už holt moc náročný uživatel, co byl zvyklý na lepší kvalitu.

    [7]: No, je mi jasné, že by se vám asi nechtělo vzdát vašeho "týmu", nicméně mínila jsem tím vyloženě členství na tom webu. Přeci jen blog je hodně omezující, bohužel. Zejména v dnešní době.

  9. To jsou báječný barvy, taky mi sedí mnohem víc než minulej. 🙂 Nevím, jak měl vypadat původně, ale i takhle se mi moc líbí.. tu rozhořčenost na blog chápu, já se mohla zcvoknout jenom z nastavení toho jednoho upatlanýho layoutu, kterej jsem za posledních pět let vyrobila a kterej ani není nijak složitej. :D Na druhou stranu, na kódování jsem byla vždycky úplně levá, tak co mi zbejvá. Ale je fakt, že spousta detailů mě na blog.cz už rozčílit dokázala – konkrétně třeba ty hodnoticí hvězdičky, a přidání tlačítka "Líbí se mi" bez toho, abych si o to jakkoli žádala nebo o to vůbec stála, mě doslova vytočilo, ještě že to jde aspoň zrušit.. a pak ty reklamy, to je opravdu evergreen. Doma mám adblock, ale jak to otevřu někde jinde a vyskočí na mě, jak hnusně můj blog pro spoustu lidí vypadá, otevírá se mi kudla v kapse. Možná mi to tak jen připadá, protože už se tu sama moc nepohybuju, ale mám pocit, že celá doména Blog.cz už je tak trochu za zenitem.. naprostá většina něčím zajímavejch autorů a obsahu je na jinejch platformách. A místo aby s tím na Blogu něco dělali, tak na to kašlou. Je to škoda, no..

  10. [11]: Přesně. Proto na blogu zůstává povětšinou věková skupina lidí, jejichž problémy mě jaksi míjí. Až z toho zase vyrostou, nahradí je podobní…

    Takoví ti lidi s rozumem tady totiž nevydrží dlouho.
    No, blog.cz šel do kytek, co to pod sebe vzala Nova a zkomerčnělo to. Prostě je to hnus, velebnosti.

  11. Pěkná kombinace barev, hezké. 🙂
    Kdysi jsem si též hrála s grafikou blogů – "hrála" je asi nejpřesnější označení, prtž já jsem vždy byla max takový patlal – takže s blogem.cz mám své zkušenosti. Jestli je to nyní horší než kdysi, tak klobouk dolů za ty pevné nervy…
    Si pamatuji, že právě kvůli… (jak to říci…) kvůli větší svobodě si vše nastavit, jak jsem chtěla, jsem se po čase přesunula na sblog. Ach, má zlatá léta. To jsem tehdá byla ještě kreativní, dokonce jsem se kapku kousek po kousku zlepšovala, žel… v momentě, kdy jsem se konečně dopracovala do nějakého stavu "koukatelnosti" (soudě dle mých nynějších estetických soudů), seznam sblog zrušil a… vše šlo do kytek. Nenalezla jsem si náhradu. Teď když spustím photoshop, tak je to svátek, vzhled jsem žáden nevytvořila už léta páně…

    I proto je… milé vidět, že aspoň někdo jiný se stále drží, stále je aktivní – kreativní, má takovou tu energii něco v tomto směru dělat. 🙂

    Ráda se vždy příjdu na tyto stránky "porozhlédnout". Nejsem pravidelný návštěvník, mnohdy mám spíše měsícové než několikatýdenní pauzy… ale vždy mě potěší, že tvůj blog vždy – stále – (ještě) existuje a že je tu něco nového.
    Na rozdíl od jiných… ach, a teď začínám být melancholická – lepší se utnout včas.

    Tož, tak jsem si též postěžovala – jsme správné Češky – brblání a stěžování je náš národní sport. :D
    Ráda jsem ti zase kapku zaspamovala sekci komentářů; měj se hezky (a pevné nervy!),
    Glorilian

  12. [13]: :D
    Pamatuju si na tebe, Glor 🙂

    No jo, už to strašně uteklo.
    Pamatuju si, že když jsem se začala na sblogu taky trochu roztahovat a pokoušet jeho nastavení grafiky v css a chtěla začít dělat designy pro sblog, tak ho zrovna zrušili no, takže jsem na tom byla podobně 🙂

    Pravdou je, že lbog je spíš takové.. občasné útočiště. Plánuji něco.. většího 🙂 a bude nás tam víc, tak snad to ještě vůbec v dnešní době bude mít nějaký.. alespoň mini úspěch 🙂

    Díky za návštěvu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..