Svět je malý a plný nečekaných náhod

Uff…
Je to už nějaký čas, co jsem se naposledy ozvala, v poslední době toho je na mě nějak moc, nestíhám, co bych ráda a do toho další a další starosti.
Víte, nejenže mám dvě zaměstnání, do toho dělám zakázky, ale ještě jsem si do toho vymyslela stěhování. Stěhování přes půl republiky.
Už i na mě došlo. Praha mi po letech zevšedněla a já nabyla dojmu, že by pro změnu zase nebylo špatné zkusit to o dům dále.
A tak budu přesouvat svou zadel z matičky Prahy do milovaného a zbožňovaného města všech Pražáků, k cajzlům do Brna :)).

Nenechte se zmást, já mám Brno vážně ráda, upřímně řečeno se tam cítím mnohem více doma než tady…
Nedávno jsem si pročítala text o Brně na Necyklopedii a musela jsem se vážně smát. Dali si na tom článku vážně záležet, rozhodně to psal nějaký Pražák! 😀

To jsem tak jednoho dne usoudila, že by bylo fajn najít za sebe náhradu do pokoje, aby moji spolubydlící neměli více starostí, už tak jsem jim to oznámila jen nějaké dva měsíce předem.

Zdálo se, že ze známých se nikdo nechytá, holt nezbývalo, než dát inzerát na Facebook do skupiny Praha hledá bydlení, či jak ten název zněl…
Když pominu fakt, že se mi za ten den ozvalo asi deset lidí a nestíhala jsem pomalu odpovídat, nikdo z těch, co se ozvali, mi nepadl do oka, a já chtěla pro své spolubydlící vybrat někoho, s kým by si vážně mohli rozumět… Trochu jsem ztrácela naději.
Náhoda tomu dala, že když jsem po jedenácté večer přišla domů z práce, čekal mě další vzkaz.
Slečna. Milá, sypmatická… Říkala jsem si: že by konečně? Tak jsme se daly do řeči o spolubydlících, bydlení, lokalitě, znáte to… A po nějakých pár desítkách minut na mě sputila: „Nepsala si někdy Harry Potter povídky?“
No jistěže psala, že ano.
„Blanch!“
Svět je zkrátka malý a plný nečekaných náhod a do cesty mi přivedl jednu z mých bývalých čtenářek. Viď, Elynch! 😀
Ani neumím vyjádřit, jakou mi to udělalo radost, že slečna, která mi padla do oka, je i zároveň někdo, koho už pár let znám z internetového světa.
Člověk si až někdy říká, jestli tohle není osud. Určitě to tak muselo být!
Když jsem to včera oznamovala jednomu ze spolubydlících, prohlásil: „Super, aspoň někdo, komu nebude připadat divný, že se po bytě promenáduju v kostýmu elfa!“
Abyste pochopili, my jsme taková fantazácká komunita a moji spolubydlící jsou moji kamarádi, se kterými jsem se vlastně seznámila díky fanfiction a srazům. Je u nás občas veselo.
Kdyby ovšem tohle byla jediná náhoda za poslední dobu, ani by mě nenapadlo psát tento článek. Ono moje stěhování, bydlení v Brně a tak totiž doprovází trocha víc náhod.
Hledáme s kamarádkou byt v Brně. Slečna B., jak ji budu teď říkat, s tou se znám pro změnu díky hře World of warcraft a role playingu. Stěhuje se do Brna za prací a říkaly jsme si, že by bylo fajn najít k nám ještě někoho, neboť větší byty jsou ve výslekdu levnější a lépe se shánějí(s tím mám už několik zkušeností).
Tak fajn. Stalo se tedy, že jsem k nám sehnala na spolubydlení Goodfriend, kamarádku, kterou znám už pěknou řádku let díky grafice a vlastně i povídkám.
Chvilku si tak společně povídáme, načež slečna B. zjistí, že Goodfriend se jmenuje jako jedna slečna od nich z města, kterou občas potkává.
Jistě, že Goodfriend je slečnou, která je od nich z města a kterou občas potkává, protože necelé dva týdny na to se potkaly na ulici, aby se rozpačitě pozdravily.
Víte, na to, že já jsem z Prahy, obě slečny z Moravy, jedna pobývala v Brně, druhá na severu Moravy, je taková náhoda velmi zarážející :). Nezávisle na prostředí, čase a zájmech jsem každou z nich potkala jinak, jindy a jinde a stejně nakonec zjistím, že se vlastně znají. Což je samozřejmě ve výsledku hrozně fajn.
Ale stejně to ještě přináší několik starostí, protože byt stále nemáme a hledáme. Nakonec to bude i vypadat, že budeme shánět 4+1, protože jeden další WoW kamarád jde do Brna pro změnu studovat a hledá privát.
Kdybyste kdokoliv o něčem věděli, přestože inzerátů je poměrně dost, klidně se ozvěte.
Těším se. Vážně se do Brna moc těším. Bude to super. Sice představa, že budu shánět znovu práci, mě neblaží, ale na to jsem si tak nějak už zvykla. Navíc mám v Brně muže, který mě podporuje a já si ho za to nesmírně vážím.
Brzy se znovu ozvu, neboť mám pro některé své návštěvníky ještě nějaká malá překvapení :).
Tedy, (s)mějte se(x) famfárově…

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

2 komentáře “Svět je malý a plný nečekaných náhod

  1. Jéé, Blanch je zpátky. Kdo by tě neznal? Vždyť i po letech si na tebe lidi pamatují a vždycky na tebe dojde řeč. :-) Na to tvoje překvapení se těším.Že by povídka?  :-)

  2. [1]: No, zpátky.. já jsem tu pořád :), jen trošku zdechlejší pod tíhou povinností.

    Nevím, jestli je dobré, že i po letech na mě dojde řeč :D, co jsem tak nějak byla nechtěně svědkem, obvykle ne v dobrém smyslu toho spojení :).

    Koukám, že ty se taky celá ta léta držíš :), nemělas web na webgarden nebo tam někde?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..