Nadpisy a komentáře

Hola amigos! Úžasný
Už je to nějakou dobu, co jsem naposledy vložila na blog nějakou podobnou drobnější serepetičku k užití. Ve své době se poměrně tyto pitomůstky využívaly a měla jsem na ně dokonce i častou poptávku.
Tak vyzkoušíme, jestli je to dnes s blogy/weby podobné jako tehdy a jestli ještě někdo o podobné úpravy ke svým komentářům či nadpisům stojí.
Vkládám tedy dvacet komentářových/nadpisových grafických pozadí pro vaše užití a potřebu.

U tohoto druhu grafiky vážně není nutné vkládat kamkoliv credits. Vzhledem k tomu, že není těžké něco takového vytvořit a netrvá to ani zbytečně dlouho, tak nemá smysl se hnát za autorskými právy. A já si na to tolik u toho typu grafiky nepotrpím.
Taky, když si to nastavíte do pozadí komentářů, kam to chcete psát, že ano.
Takže ne, nelynčuju uživatele, pokud některé z pozadí použijí. Lynčuji je v momentě, kdy je začnou vydávat za své, nebo dál šířit ke stažení bez mého svolení.
Užívejte blaze, přátelé.
Tady jsou:

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

10 komentáře “Nadpisy a komentáře

  1. 8-O Tohle já neuznávám, ale máš to hezký. :D 8. od konce má čupr pattern. Matrix efekt = temporální syndrom – sy. již viděného, slyšeného nebo nikdy neviděného, to už vím!!!! Zastřelte mě, dementním z učení! :D

  2. Prvně by jsem ti chtěla poděkovat za jisté zastání a podporu ohledně "dohadů o kopírování" na mém blogu. Ale neskončím je u tohoto.

    Opravdu se mě líbí tvé nápady na grafiku. Vypadají famózně. Tak jednoduše, přesto přehledně, originálně a přívětivě. Člověk si hned řekne, že je na stránkách kreativního člověka 🙂

    Určitě dále ve svých tvorbách pokračuj a jistě přidej i nějaké své kreslené tvorby z papíru, ráda se podívám. Tvorby, co jsem od tebe viděla nevypadají vůbec špatně, jen jsou již staršího data a já plně věřím, že za tu dobu tvé práce poskočily kupředu.

    Jistě tady budu chodit častěji tyto stránky navštěvovat 🙂

  3. [2]: Zdravím :), to je v pohodě. Já Avantis znám už poměrně dlouho, ale v tomhle se mi fakt zdálo, že trochu ujela. Tedy, já v tom vážně žádnou podobnost neviděla.

    Díky. Za těch devět let, co tu jsem, se snažím, aby to vypadalo co nejlépe :).
    A nemíním přestat, přeci jen už dělám grafiku fakt deset let a dokonce se jí i živím, takže nemám v úmyslu s tím seknout :).
    Každopádně děkuji za povzbuzení.
    Co se týče kreseb, to ani ne, já toho popravdě zase tolik nenakreslím, moc se tomu nevěnuji. Já jsem spíš grafik.

    Doufám, že u tebe taky brzy něco přibude, objevila jsem tvůj blog právě přes Avantis a jsem zvědavá, co budeš přidávat 🙂

  4. [3]: Ale prosimtě, díky grafice hodně procvičíš ruku a kreslení se zlepšuje také. Klidně někdy něco uveřejni 🙂 .. přeci jen všestrannost se cení.

    No, u mě to vypadá opět na líné období a vedení blogu. Ale jistě přibudou jak recenze, tak kresby a nějaká grafika 🙂

  5. [4]: Tohle s kresbou nemá vůbec nic společného :), nemám ani tablet, všechno si dělám ručně myší. A ke kresbě to má hodně daleko.
    A uveřejňovat nemám co a ani to nevypadá, že bych měla co, mě to kreslení zas tolik nebere jako grafika. Nakreslím jednu věc za půl roku, když se fakt nudím a mám čas. Kdysi jsem se tomu chtěla věnovat, bude to nějakých třináct let, co jsem se hlásila na uměleckou a měla takové sklony, ale dneska jsem úplně jinde.
    Nemá motivaci ani chuť nic kreslit a hlavně nemám takový talent jako jiní. To je spíš jen taková.. z nouze ctnost, když mi přeskočí 🙂

    Co se týče tebe, jsem spíše zvědavá na tu grafiku a kresby, recenze nejsou můj šálek kafe :), mám ráda spíš kreativní věci.

  6. [5]: Věř, že zkušenosti s prácí s myší mám a stejně i když jsem používala jen myšku, dokázala jsem i tužkou pracovat lépe, i když jsem s ní nepracovala skoro vůbec. Zkus to teď po delší době a uvidíš 🙂

    Ale ok, přeci jen je to tvá volba a lidé by měli dělat co je baví 🙂

    I rezence je svým způsobem kreativita .. co se týče textu apod :).. ale v tomhle okruhu se já moc nepohybuji.

  7. [6]: Já taky a opravdu si troufám tvrdit, že to nemá s tvorbou grafiky žádnou spojitost. V mém případě určitě ne. Dělám web design, nekreslím :), hraju si s tvary, texturami, perem, efekty. Všechno dělám z hlavy. bych byla schopná něco nakreslit, potřebuju předlohu a "vidět to". A ani tak to nikdy nevyjde tak, jak bych chtěla. V grafice sama své představy kolikrát předčím.

    Já opravdu kreslit nechci :), pro mě je to mnohem těžší a hlavně méně osvobozující, akorát mě to kolikrát víc rozčiluje :)). A zabere mi to dvojnásobek času, který nemám.
    Navíc ani nevedu foťák a ani ten mobilový šunt to nezachrání, takže i kdybych nakrásno tohle dělat aktivně chtěla, nemám to jak dostat do počítače :), naštěstí ale nechci, tak mě to nemusí trápit.
    Jednou za půl roku se to skousnout dá.

    Recenze v mých očích není nic kreativního, neboť je to jen subjektivní shrnutí obsahu něčeho, co stvořil někdo jiný :). Pohybuje se to už dost na hraně. Ono je i jiné napsat nějaký článek o tom, co má člověk globálně rád, co se mu líbí, co by doporučil a proč a dodal k tomu něco ze sebe, víc než "strojený či odborný názor" na jednu konkrétní věc.
    Nevím, já osobně nemám ráda třeba ani komentáře na csfd.cz, protože každý má vlastní vkus. A takové to, kolik stál rozpočet, jak je to dlouhé, z kterého je to roku, kdo je režizér a kdo všechno tam hraje, mě nezajímá. A příběh? Ten se dozvím z filmu/knihy. Kdo chce něco vidět, najde si to i tak. Csfd.cz je asi jediná stránka, kam si chodím hledat filmy, protože od toho vznikla, cíleně si čtu jen obsahy, názory přeskakuju, protože mě nezajímají.
    Ale to je čistě můj osobní názor, ostatním to neberu, jen to já osobně nepovažuji za kreativní činnost, proto mě to obvykle nezajímá. Ale určitě mohou být výjimky.

    Psaný kreativní text vidím v autorské tvorbě. Poezie, próza, fejetony, haiku, myšlenková usebrání, whatever.
    Nehledě na to, že když se míjí vkus, recenze jsou mi k ničemu :). Myslím všeobecně vzato.
    To teď není nic proti tobě, abychom se pochopily, to jen zmiňuji tak všeobecně :).

  8. [7]: Asi tam už hraje hlavní roli jistý talent a to, co člověka baví nejspíše. Kdo ví. Jelikož pro mě to jistou spojitost má a když zlepšuju jedno, zlepší se druhé. Ale není to tak u každého, jak koukám 🙂

    V pořádku, já tě k tomu nenutím :D .. jen že když už se tedy dostaneš k tomu kreslení, tak by se to mohlo objevit klidně i zde, horší kvalita foťáku (třeba z mobilu) tomu až tak nevadí. Dá se to v pár programech doostřit, popřípadě dobarvit + zbavit nepříjemných, šedo-zrnitých odstínů. Ale s tím časem chápu 🙂

    V tomhle se asi naše názory již rozchází. Jelikož ne vždy se recenze točí kolem "děje" toho, co se hodnotí, ale může být pojatá i úplně v jiném soudku. Děj se nepopisuje, ale spíše ty dojmy, vlastní názory .. o ději tam takřka nic neuvidíš. Takové recenze se mě třeba líbí – působí kreativně a "umělecky". Taková ta odborná recenze, kterou najdeš témeř všude a spíše je to popis obsahu dané věci, to ani já už neberu za nic kreativního .. pouze jako doporučení.
    Ale jak se říká – 1000 lidí, 1000 chutí 🙂 .. každý to bere již po svém.

  9. Jako udělátka vypadaj perfektně, akorát si prostě nedovedu představit, že by to opravu mohlo k nějakému designu na blogu sedět. :-? :D

  10. [9]: Lidi jsou různý :), před zhruba třemi lety si je u mě dokonce objednávali.
    Popravdě jsou tohle takové spíš "zbytky", co mi zůstaly po některých vzhledech a nevyužité ptákoviny. Někdo je používá jako podtržítka, někdo pro nadpisy a někdo do komentářů. A není to jen na blog, je to pro jakékoliv využití. Třeba i na web, blog není jediné místo 🙂

    [8]: Ono já u grafiky nepoužívám ruku jako když kreslím, mám programy, u kterých to prostě není potřeba. Myší bych třeba fakt nezvládla nakreslit postavu člověka :)) a cítím rapidní rozdíl při držení tužky a mácháním s myší a kolikrát věci prostě nastavuju jen přes kódy :). To zkrátka můj "umělecký" um nijak nezlepšuje.

    Tak jistě, pokud zase načmářu nějaké íbrhustokrutopřísné umělecké dílo, ze kterého bude oslňovat zrak :D, tak zde asi skončí. Jsem docela masochista :D

    Věř mi, že fotky z mého mobilu nejdou v programech upravit nijak, to rozlišení tomu vůbec nijak nepomáhá a ani jako profesionální grafik z toho nevytáhnu žádný zázrak, protože když není z čeho, není to jak upravit. Ono to vyfotí prostě jen čmouhu. V příšerném rozlišení i kvalitě. Nemá to ani blesk, ani žádné úpravy, nic, takže.. to by byla spíš nějaká avantgarda :D

    Ano, ale pořád už to není pro mě kreativní, protože, zase to zmíním: je to v podstatě parazitování na něčem, co už někdo stvořil. Není to z vlastní hlavy nic, co by člověk stvořil sám. Jen se vozí na díle, které patří někomu jinému.
    Není to o vlastním já. Líbí se mi články, které jsou o tvorbě lidí samotných, o tom, co vychází z nich, co oni stvořili vlastníma rukama.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..