Moji démoni

Tmavý depresivnější layout na html stránky v tak zvaném fixovaném divu=text se roluje v omezeném okně a neroztahuje stránku. Dřív kolem těchto designů býval velký boom. V minulosti jsem jich taky několik vytvořila, ale i tak si myslím, že dnes nemají žádné využití. Stejně jsem si to zase chtěla osvěžit v paměti :). Ani nemám sebemenší naději, že by to někdo někdy použil, ale hrát si s tím mě bavilo.
V IE je posuvník v textu zabarvený a vypadá to lépe. Doporučuji koukat přes něj, i když to podle mě není prohlížeč…
Když jsem ten obrázek prvně viděla, napadlo mě, že mi to připomíná chaos, nějaký pocit vnitřního usebrání, vnitřní kolize a boj. Boj démonů v hlavě… Tak mě napadl tenhle námět na webový depresivní mini deníček.
Všechno nemůže být veselé, život si s lidmi přeci pohrává.

A na to, jak teda nemusím dvakrát modrou barvu, tady je v poslední době nějak moc modrých věcí! 😀

EDIT: Podařilo se mi obarvit posuvník i v Chrome. V Opeře je údajně viditelný, když ho uživatel v pokročilém nastavení povolí(to nastavení jsem nenašla, ale asi se jedná o starší verze).


Layout je v html a css, není tedy vhodný na blog.cz.

V případě užití layoutu na webzdarma.cz reklama může rozhodit layout a oddělit od pozadí, takže na sebe plynule nenavazuje. Když nereaguje style, dá se to jednoduše vyřešit upravením obrázku pro pozadí. Pokud to zvládnete sami, nemusíte se mě ptát na povolení.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

34 komentáře “Moji démoni

  1. Hustý! Škoda že nemám IE, s modrým posuvníčkem by to bylo ještě lepší (čím víc modrá, tím víc Adidas :D), ale hodně se mi to líbí i tak! Pamatuju si, že takhle podoběn dělaný layout měla svého času myslím Aydra, ne? I když jistá si nejsem, už je to dlouho..

  2. Nemáš windows? I když IE smažeš, furt by se tam měl někde schovávat, prevít, nenechá se tak snadno vystrnadit.
    Ale pokud máš jiné OS, tak to ne 🙂

    Aydra neměla divový layout :), ta měla normálně stránkový, ale byl černomodrý 🙂

    [1]: Ok, ale pro své vlastní zdraví nějaký čas raději změním barvy 🙂

  3. [3]: Mňo, já mám Win10 a jejich Edge, netuším, jestli vůbec ještě mají IE někde zahrabaný, když mají tohle… a v něm se mi ten posuvníček taky nezobrazuje modře :/
    Každopádně já jsem naopak ráda, že máš modré období! :-D

  4. Chm, tak vidíš, nevím, proč jsem si myslela, že se taky takhle posouval.. ale aspoň ty barvy měl trochu podobný, no. I když ta modrá byla myslím světlejší. Jsem zas něco vymňoukla. :D
    Jinak, sedím v práci, kde se v počítačích nesmím moc hrabat, takže jestli je tu IE někde zahrabaný, radši ho tam nechám. :D Doma ho možná ještě někde mám, mám Windows sedmičky, tak tam asi i po smazání pořád někde je..

  5. [6]: Jojo, byla světlejší 🙂
    :D Jo, tam bude.

    [5]: Myslím, že i tak by tam někde měl být jako záloha, já jsem měla desítky sice asi jen měsíc(a ráda jsem se jich zbavila), ale IE tam byl… Ale byla to verze pro firmy.

    [7]: No, dokonce před dvěma roky přidávala tu potterovku svoji na hp fan :D

  6. [8]: No fakt že jo! :D Dík za info. Ale musela jsem na to jít přes vyhledávání. To je neuvěřitelný, tý bestie se člověk prostě nezbaví :D S tím modrým posuvníčkem je to pěkný :))

  7. [9]: Jo, přes vyhledávání no, ono to ty složky krásně schovává :D, aby sis myslela, že máš od toho křápu pokoj :D

    Ale zjistila jsem, že už se posuvník v IE nebarví, jako dřív, nejde měnit jeho zbarvení, stíny a tvar jako kdysi, teď se prostě zabarví jen šipky, pozadí a lišta a šlus. Dřív to dělalo i takové ty efekty vystouplosti nebo propadlosti, podle stínů, cos navolila.

    Teď už to stíny ignoruje.

  8. Na to si vzpomínám 🙂 Asi se dokonce i IE modernizuje (…chvilka pro záchvat smíchu) nebo co. :D Ale tak mně se to takhle jednodušší líbí. 🙂
    Akorát je škoda, že ty barvičky podporuje jen blbý IE 🙁 Dá se to dneska ještě nějak obarvit i pro jiné prohlížeče, nebo se to tam musí řešit jinými posouvátky? (Matně si vybavuju, že kdysi jsem na jednom layoutu měla nějaký skriptík nebo co to bylo, vůbec si to nepamatuju, ale byla jsem hrozně nadšená, když to konečně fungovalo… jo, to byly časy :-D )

  9. [11]: No, tak jsem teď asi tři hodiny trávila nad novinkami kaskádových stylů, které ě nějak minuly… A zjistila jsem, že chrome má své univerzální obarvování lišty(mnohem pokročilejší, než kdy vůbec mělo IE… má dokonce možnost měnit tvary, průhlednost, aktivní posuvník, nebo jeho šířku a výšku, je to hotová maturita – viz. v náhledu už by měl být obarvený). Vůbec jsem netušila, že něco takového existuje, ale je to bomba. Akorát teda mozilla jako jediná neobarvuje nikdy nic.
    Opera to prý umožňuje povolit v nastavení, které jsem nějak nedohledala, protože podle návodu mám nějak úplně jiné nastavení a dané položky mi tam chybí.

    Každopádně… Zase jsem o něco chytřejší.

    Ale co jsem dneska zkoumala IE, tak klobouk dolů. On už to není takovej křáp, jak si pamatuju. Ne, že bych honem běžela ho zase používat(to asi vážně nehrozí), ale dost na něm mákli. A asi stejně zbytečně, páč ho nikdo nechce používat :D

    Jinak přes javascript to bere chrome a opera, tuším, ale už je to zbytečné. Dřív opera zbarvovala automaticky a chrome myslím vůbec :D, tak teď je to skoro naopak.

  10. Chmm.. když mně to teďka v Chromu nefunguje ;( posuvníček je modrej, ale místo takový tý šipky, co zobrazuje myš, tam mám bílou ručičku a nejde to rolovat (ani to okýnko, ani celá stránka nejde posunout dolů). 🙁

  11. [14]: ale zbytek nemá jít rolovat 🙂 Je to statické. Já to rolování zrušila, protože tam být nemá, jen v tom textovém poli.

    Jaké máš rozlišení monitoru? Ono to má být prostě uprostřed monitoru.
    A ručička je styl, tak zvaný pointer, to tam bylo i předtím. To jsem tam nastavila já.

  12. Případně, pokud máš malý monitor, mohu tě nějak.. poprosit o screen co to dělá? Nejsem zvyklá, že by měl někdo menší rozlišení na výšku, než já :D, já mám právě malé a je to akorát :D

  13. Ahááá, já jsem blbec. Ona se mi ta stránka nezobrazovala celá (a končila někde v půlce jednoho z těch "odkazů do kšá", takže jsem usoudila, že schválně to nebude), ale samozřejmě stačilo dát ctrl- a je to v pohodě. Jako, když mám lupu na 100 procentech, tak ten spodek nevidím (ale myslím, že nějak zvlášť nízkej displej nemám, na výšku by měl mít 768), ale když to dám na 90, tak už je to v pohodě 🙂 předtím jsem na to koukala v práci, kde máme monitory mnohem větší, proto mi to pak přišlo divný. 🙂

  14. [17]: áha, já mám 900 a už se to dneska považuje za "nízkej" mi bylo řečeno, všichni mají právě furt lepší :D
    Ty máš asi noťas, ne? To bude tím. Jen si říkám, že celkové rozlišení by se i tak mělo přizpůsobit… Je to tak nastavené, takže je mi to stejně divný 🙂

  15. Jo, mám noťas. 🙂 A obvykle se mi to nestává, tak nevím.. ale to je fuk, když to zmenším, tak je to vidět krásně 🙂

  16. [22]: Protože se nepohybuješ mezi ajťáky. Ale ty máš pořád větší rozlišení než já, já mám menší na šířku.
    I můj přítel neajťák má větší.

    [21]: No, popravdě, i ty seš první za deset let, kdo mi to asi řekl :D, normálně by se náhled měl přizpůsobit šířce monitoru, tedy i výšce. Tak nevím, čím to může být 🙂

  17. [24]: Huh, já mám 19ku a vyšší rozlišení než 1440/900 mi to nedovolí. A je pravda, že je to akorát, ne mrňavé, ne obrovské, přesně sedící.

    Tak teď tápu, jak to musí vypadat u tebe, když máš teda ještě menší a vyšší rozlišení. To musí být strašně mrňavý, ne?

  18. Jé mně posuvník funguje (tedy v chromiu (odnož Chromu..) a i v Opeře, pokaždé má sice trochu jinou vizáž, ale je modrý, takže zapadá, v mozille je to ale bída..)
    Hezký temný design, škoda jen, že mám tak malé rozlišení počítače, že ho celý prostě nevidím :D (pokud chci 100% jeho velikosti. :))

  19. [28]: Tak to tak vidím, že budu muset asi obnovit to scrolování teda… fu…

    Fakt mění vizáž? Tak to je zajímavé, je tam jeden kód. Možná si nemůže vybrat, jestli vzít ten pro IE, nebo ten pro chrome :D, Opera samotná by to obarvovat právě neměla. Mně to nebarví. A i podle infa z netu prý už neobarvuje :D, jen velmi staré verze(co jsem mívala kdysi).

    [29]: Máš širokoúhlý monitor, ne?

  20. [32]: Operu totiž vůbec nepoužívám, takže ji ani nijak neupgraduju. 🙂
    Na mozille jsem ale taky u padesátky, což mě ale štve, protože většina motivů je podporována u nižších verzí.. 🙁

  21. [33]: To chápu :), nemá takovou oblibu, přitom je to podle mě nejlepší prohlížeč 🙂 a vždycky jsem pro něj měla slabost, ale lidi si hodně navykli hlavně na chromáka a pandičku…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..