Láska až za hrob

Přináším vám další várku básní moji spolužačky. Tak pište, pište komentáře, rozhodně to stojí za to! 🙂

Černá je zem co nad mým tělem leží,
Zůstávám v rakvi své, ať prší či sněží.
Červi a brouci prožírají tělo mé,
Snad brzy upadne vedle mne i tělo tvé.
Pak dvě duše zde budou vedle sebe,
Ty budeš mít mě a já tebe.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

16 komentáře “Láska až za hrob

  1. romantika, jo? :))) No, pokud toužíš po rakvích, podzemí, červech prožírající tvé tělo, tak to jsi zvláštní romantik :)))))

  2. Přijde mi to takové neoriginální, takových básní už bylo..(a jsem si jistá, že ještě i bude). Ale ten první verš se mi hrozně líbí 🙂

  3. Já jsem se na to dívala z toho úhlu, že je velice hezké, když lidé , kteří se milují a jeden z nich zemře, tak že je pěkné, když se jejich duše znovu setkají! Takhle se na to dívám já, a proto to pavažuji za celekem romantické.

  4. Tak samozřejmě to má více úhlů pohledů.. já to třeba vidím spíš depresivně 🙂

    duffy to víš, tohle je docela častý motiv a co chceš pořád dokola vymýšlet…já třeba ještě nic takového nenapsala

  5. No právě že vím.. 🙂 Ale nejde jen o motiv, ale i formu, přesně ty verše, které se tam vyskytují (krom toho prvního…) mi připadají podivně povědomé.. ale každopádně snaha se cení,  kvantita snad neubírá na smyslu, navíc mě se básně o  poetické smrti líbí, takže si jich ráda přečtu i víc, ačkoli podobných.. Každý je asi píše s pocity sobě vlastními, čili čistě teoreticky je každá báseň originální a jedinečná..:o)

  6. tak jasně…sebe/tebe, mé/tvé… je to hodně častá forma… sdílím názor…ať už jsou si básně čímkoliv podobné, přečtu je, pokud jde o tohle téma..je to..jak to říct..éterické..nadpozemské…prostě s emě to dotýká 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..