Jak zatočit se Severusem Snapem – 5. kapitola

Tahle je dneska ale už fakt poslední :))) Zbytek bude kdyžtak zítra. Teď jdu na tu Třináctou komnatu, ať nepřijde nikdo zkrátka.
Tak jo, doufám, že poznáte některé výjevy, které jsem použila :))

Trocha z televize
„Říkám, že je u mě v komnatách, měl byste s tím něco dělat, Brumbále!“ Zvýšil rozčíleně hlas profesor Lektvarů.
„Bude lepší, když zůstane u tebe, Severusi,“ řekl nesmlouvavě ředitel školy, „má tam dostatečnou péči. Dokážeš se o ni postarat lépe, než kdo jiný tady ve škole. Hlavně, když je teď Poppy pryč,“ ani se nad tím nepozastavil. „Máš mou plnou důvěru, Severusi. Samozřejmě je ti profesorský sbor kdykoliv k dispozici, bude-li třeba. Profesorce McGonagallové to oznámím sám. Omluví slečnu Lautrecovou z vyučování. A teď, když dovolíš,“ usmál se mile Brumbál a vyšel ze dveří své pracovny. Snape za ním nevěřícně hleděl. Ten starý pošetilý blázen a lidumil předpokládá, že se Severus o tu holku postará s nehynoucí láskou a něhou? Tak to se teda zmýlil, vždyť on ji z celého srdce nesnáší! Dělá si ten starý blázen legraci nebo co?
Otráveně se otočil na podpatku a odkráčel do svých komnat. Ležela tam, na jeho posteli. Víčka měla zavřená, její stav se přes noc stabilizoval. Spala tu jako šípková Růženka zahalená v černém saténu. Vlasy jí spadaly až kdesi do třetiny přikrývky. Tváře měla bledé, přesto se na nich objevovala jemná růž. Dlouhé řasy ji provokativně házely stíny na jemné rysy lícních kostí. Kdyby nevěděl, že je to taková mrcha, pomyslel by si, že tu leží anděl.
Severus poodhalil záclony, aby na ni lépe viděl.
„Prý jsi v dobrých rukách,“ zachraptěl nakvašeně. Odkryl peřinu, která odhalila její obnažené tělo. Jakoby byl vytesaný z kamene, sundal poslední várku máty a tentokrát ji hrudník přímo namazal. Vlastníma rukama. Ale je pravda, že ho napadlo si vzít ty gumové rukavice, které včera používala ona, teda..kdyby je nenechal včera zmizet.
Popadl bezcitně její dlaň zacelenou šedivým povrchem, který postupně ustupoval a přikryl ji, aby se na ni nemusel dívat(beztak mu z toho šilhaly oči). Ze stolku si podal mast, kterou včera večer použil a nanesl vrstvu na její ránu na ruce a následovně i na týle hlavy. Pohoršeně přikrčil nos a odkráčel pryč.
„Muldere, Muldere..,“ křičela vyděšeně, téměř až hystericky Sculiová, „jsou mezi námi!!!“
„Opravdu.. je to neuvěřitelné, Sculiová.. dej pozor..“
„Tak na ty šváby tak blbě nezírejte, slečno Sculiová a posbírejte je, ti patří do kotlíku a ne na zem!“ Zvýšil Snape až nelidsky hlas(nezdá se vám, že je furt nějak na*raný?), načež se otočil na jejího společníka. „A vy, pane Muldere, buďte tak laskav a pomozte jí!! Nebudeme se tu přece pohybovat mezi takovou havětí!!“ Jen jakmile to dopověděl, poodstoupil o krok dopředu a něco pod ním hlasitě zakřupalo. Mulder ztuhnul. „Tak sakra pohněte tím zadkem nebo s vámi udělám to samé, co teď s tím švábem!“
ó, jak ho tihle „haranti“ štvali. Sám nevěděl, co tu dělá, proč učí.. ale tehdy vlastně nebylo ani jiné východisko. Brumbál mu zachránil kůži a Severus souhlasil s tímto místem. Už mu to zůstalo a je tu dlouhých pět let. Sám to nechápal, ale Bradavice byly pro něj jistotou.
„Marceeee…“ ječivý hlas dolétl až k němu ke katedře, vlastně se prolínal celou třídou.
„Copak, slečno Fernandézová,“ zjevil se nad zdrojem toho hluku jako duch, „na co čekáte? Na svého Mária v černém jaguáru? Vhoďte tam sakra ten Scvrkofík nebo vám vybouchne už…kolikátý..osmý kotlík? Přestal jsem to počítat u třetího. Zřejmě je někdo z vaší přízně majitelem továrny na kotlíky. Ještě nikdy jsem nepoznal nikoho s takovou spotřebou kotlíků. Tak si sakra přestaňte ten kus cínu plést s dobytkem na porážku a začněte používat taky to, co máte na krku!!“ Odešel spokojeně opodál.
„On nemyslel ten řetízek, Paty,“ konejšila ji spolužačka, když stáhla nechápavě ruku ke krku.
Bože, za co já to mám. Ani u Pána zla jsem nejednal s takovou hromadou trollů!
Konečně zazvonilo. Už byl z téhle hodiny opravdu vyčerpaný. Byla to komedie. Nezapomněl jim však dát pořádně dlouhý a složitý úkol na příští hodinu.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

37 komentáře “Jak zatočit se Severusem Snapem – 5. kapitola

  1. Co jsi myslela tím "doufám, že poznáte některé výjevy, které jsem použila "?

    mooc hezký, ale pokráčko bys mohla dát už dnes… jedna kapitola sem tam tě přeci nezabije… :)))

  2. Nemám ji dopsanou a chi teď psát něco jiného..

    No.. tak výjevy z televize..narážka na xfiles a na jednu telenovelu…

  3. Nebo se spíš moc nedíváš na televizi.. nevíš, že Mulder a Sculiová jsou agenti FBI nebo CIA(co já vím teď čeho..) a zabývají se ufouny.. Akta X, seriál ti nic neříká? 🙂

  4. no, asi tě zklamu, ale dneska nebude..nejsem schopná to dopsat..už jsem unavená, pletou se mi písmenka a píšu krávoviny.. nejde mi to. Ale zítra bude, slibuji..

  5. Nevím jak Girl, ale mě jsi zklamala…..:o) podle toho jaký krávoviny píšeš… jstli pleteš slova, nebo do děje začleňuješ něco, co tam vůbec nepatří……

  6. Ani se ti nedivím, Blanch… o půlnoci a psát povídky? blázne :)))

    jo a jak jsi napsala "…ale dneska nebude…" tak to jsi myslela dnešek nebo včerejšek?

  7. Supéééééééér!!! Dokážu si představit Snapea, jak z ní šilhá… 🙂 "Jsou mezi námi!" To bylo taky dobrý. Kam ty na ty nápady chodíš?!

  8. jj..píše se havěť ..ty wole..já tam mám fakt JEĎ :))) Schovávám kefu do písku..takový trapas :))

  9. No to je teda ostuda, Měla by ses červenat, když už to neděláš u svých povídek typu Temná cesta osudu :oD

  10. Mě náhodou přišlo vtipný, to jak tam Blanch zakomponovala Akta X a ošklivku betty, ale ten kdo ani jeden z těch serialů nezná tak ty scénky těžko pochopí, ale mě se dost líbily, hlavně Mulder a Sculyová—to nemělo chybu. :)) Ale co to povídam celá povídka je skvělá a vtipná :))

  11. 🙂 Díky.. já se na Ošklivku Betty nedívala a přesto to znám :))) Vždyť to z té bedny znělo furt :)))

    A Akta X jsem taky nesledovala, jenže ty jsou tak známé a když víš, o čem to je..to musí pochopit i ten, kdo to nezná.. vždyť je to fenomén.. :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..