I. část

Pětatřicetiletá žena odložila brk. Bylo pozdě. Hlavu měla plnou myšlenek. Dnešní den ji nutil přemýšlet o minulosti. Dnes byla nucena zavzpomínat na ty dávné časy. Ukápla ji slza na pergamen ležící na stole. Zavřela oči. Rozhodla se, že tu nebude jen tak sedět a zajde za svým dlouholetým přítelem.
Zaklepala a pootevřela dveře.
„Můžu?“ Hermiona nakoukla jen hlavou.
„Jistěže,“ usmál se Harry a nedával na sobě nic znát,věděla, že taky právě myslel na Rona, „právě jsem opravoval pojednání, které jsem zadal ve třetím ročníku.“
Hermiona k němu přistoupila blíž: „Nemusíš to na mě hrát, Harry. Vidím to na tobě. Všem nám chybí, moc.. je to už patnáct let, ale stále ho miluji. Byl to můj manžel.“
„Já vím, ale..nedokázal jsem mu pomoci.. já já..ty jsi mohla umřít taky, mojí vinou.“
„Nech toho, Harry, nikdo za to nemůže. Voldemort měl velkou moc, ty jsi nemohl nic udělat.“
„Mohl, mohl jsem dorazit dřív. Kdybych se tehdy tak dlouho neloučil s Ginny, mohl tu Ron být s námi. Mohl poznat naše děti.. mohl mít s tebou děti,“ zlomil se mu hlas.
„Tím ale nic nespravíš, už je to minulost a tu nevrátíš, tím, že si budeš vyčítat něco, co se prostě nemělo stát..osud si s námi hraje, pojď sem,“ objala ho a do očí se jí nahrnuly slzy.“
Zanedlouho už to bude čtrnáct let, co Harry konečně zneškodnil Voldemorta, ale neobešlo se to bez mnoha obětí. Nejednou byla profesorka McGonagallová, za kterou teď Hermiona učila Přeměňování a stala se ředitelkou nebelvírské koleje. Umřelo mnoho lidí a mezi nimi i samozřejmě Ron, Hermionina láska. Když jim bylo necelých dvacet, konečně se rozhodli, že se vezmou. V sedmém ročníku spolu začali chodit, bylo to neuvěřitelné, jak Hermiona, tak ani Ron netušili, jak to mezi nimi je. Celá léta se nevědomky přetvářeli a ani jeden si nechtěl přiznat, že toho druhého miluje. Začátkem sedmého ročníku je už Harry donutil říct, jak to s nimi je a oba si najednou uvědomili, že bez sebe nemůžou žít. Harry jediný si uvědomoval, že mezi nimi není jen přátelství, ale nechtěl se do toho míchat. Jenomže posledním rokem v Bradavicích už toho měl dost a prostě je k tomu přinutil. Hermiona i Ron mu za to byli vděční, protože oba byli tvrdohlaví natolik, že o tom nezačali nikdy mluvit. A právě dnes je tomu patnáct let, co Ron umřel. Chvíli po tom, co se vzali. Nebyli manželé ani rok. Plánovali si, že budou mít děti, hned po tom, co dostudují, ale Ron už se toho bohužel nedožil. Harry byl očitým svědkem toho, jak ho Voldemort zavraždil. Hermiona věděla, že si to dává zavinu, ale ona samotná věděla, že nemohl nic dělat. Nestihl se mu postavit. Přišel moc pozdě na to, aby Rona zachránil.
„Jdu se podívat na kolej, nechceš jít semnou ?“ odtrhla se Hermiona ze sevření a zakrývala slzy skloněním hlavy.
„Půjdu se podívat na Jamie a Siriuse,“ usmál se, „jestli zase nelítají někde po škole.“
„Přiznej si, že Sirius má, neuvěřitelné nadání vyhledávat problémy, stejně jako ty…,“pomyslela si, proč asi ještě nedal svým dětem neviditelný plášť a Pobertův plánek, ale bylo ji jasné, že Harry nejspíš nechce, aby měly jeho děti takovou výhodu, jako měl on sám. Už tak byl Sirius dost po něm a potloukal se kde mohl. Nenápadně podobní byli i jeho kamarádi. Udělala by to samé, plánek s pláštěm by si rozhodně nechala a dala by jim to ve vhodnou dobu. I když, plánek lze používat jen ve škole. Ale Rozhodně se Harrymu hodí líp, než Siriusovi. Mohl ho takhle vždycky vystopovat.
„Chtěla si říct, jako jsme měli my, viď?“
„Jistě,“ vycenila zuby, stala se z ní neuvěřitelně krásná žena. Vlasy měla stažené v drdol, stejně, jako to nosívala Minerva McGonagallová, tmavě hnědé oči ji zvýrazňovaly tvář. Byla vysoká a hubená. Ale od onoho dne, kdy zemřel Ron, už si nenašla žádného přítele a znovu se nevdala. Nechala si jeho příjmení a zůstala sama.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

18 komentáře “I. část

  1. Ale lidi, no tak…Hermiona a Ron bodou spolu, Snape očistí svou pověst, Harry bude s Ginny a zabije Voldemorta a konec pohádky ;o) fakt….papa

  2. Jo, Snape sice není moje nejoblíbenější postava, ale má děsné charisma a je neuvěřitelně přitažlivý, jako knižní postava. Je takový tajuplný a prostě..skvělá postava.. jedna z mých oblíbených.. a ať už je zlý nebo ne(ale věřím v jeho nevinu), tak ho budu mít ráda tak i tak .)

  3. hej tak to je upa smutný…ale trocha přehnaný…proč si proboha všichni myslíte že všechny školní lasky přežijou???

  4. Prosím vás…asi k této povídce přilepím vysačku: NEKOMENTOVAT, NENÁVIDÍM JI A STYDÍM SE ZA NI! PSALA JSEM JI PŘED HAFO LETY, KDY JSEM BYLA JEŠTĚ NAIVNÍ PUBERŤÁK A CHTĚLA JSEM NĚCO TAKOVÉHO NAPSAT!

  5. No, tak to se ti divím, vždyť je to hrůza! :)) Ale já jsem Snapeův zastánce a plně mu důvěřuji, protože Brumbál měl určitě i jiný důvod, proč Snapeovi věřil..

  6. Přesně tak..to nebude jen tak. Vezměte si..kdo z nějakých lepších kouzelníků Harrymu zbyl?? Sirius tu není, Brumbál tu není..pravda, je tu Remus, ale ten má svoje malé chlupaté problémy a vlastní život.. takže kdo nám zbývá? Spočítáme to..jedna dva tři..no Snape..

  7. ehm…bleanch? nevim…možná si to neuvědomuješ,ale harrymu zbylo ještě upe moc dobrejch kouzelníků…..např.:celej fenixův řád….

  8. Ty si neuvědomuješ zase, že to nejsou tak MOCNÍ kouzelníci.. Snape a Brumbál byli ze všech, co jsou v knize, nejmocnější.. špatně si  mi rozuměla.. dobrý kouzelník nestačí.. vem si Snapa a Brumbála. Šestkou nám Rowla ukázala, že Snape je jedinečný a velice mocný. Nikdo takový už tam není. A z takových těch bližších.. řekni mi, kdo z Řádu je Harrymu tak blízký, Weasleyovic se nepočítají..bere je spíš jako rodinu, do ničeho by je nezatahoval. Tonks je teď s Remem, ti sotva.. ty jdou taky stranou. Moody pro Harryho není tak blzký a ten zbytek? Koho máš na mysli, nikdo tam není!

    Ještě možná tak McGonagallová, ale ta sotva, teď bude mít co dělat se školou.. a Hagrid není dostudovaný.

    Takže "upe" nevím,promin, ale nevím, kdes vzala že úplně, když tam fakt nikdo MOC DOBREJ není.. těm dvěma se tam nikdo nerovná. V Řádu není nikdo vyjímečný..

    Já si právě všechno uvědomuju až moc dobře a všechny teorie mám promyšlené do mrtě…

  9. Harryho jsem nečetla ale viděla jsem  zatím všechny díly moc hezký  ale to že Ron  jakoby umře to je v knihách napsaný nebo  to je vy myšlený  ..je to smutný  div jsem se nerozbrečela eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeee..e.eeeeeee……eeeeeeeee:-(

  10. Tady je někdo hodně zažranej do Harryho! Možná by neškodilo vsunou do povídek normální lidi! Třeba 15-20 letý nemyslíte lidi?

  11. ??? Co je podle tebe normální lid? Povídky o Harrym jsou prostě s jeho postavami..koho bych tam měla strkat?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..