Holoubek je věčně nespokojen

*sigh* No jo no.
Každá změna designu je takový boj kdo s koho. Já nebo blog.cz? Obvykle vyhrávám, ale v poslední době se mi nějak nedaří. Nejenže mě zase zlobí múza, ale taky mi dělá naschvály blog a nedovolí mi nastavovat vzhled běžným způsobem, jakým jsem to v posledních skoro devíti letech dělala.
A proč?
Asi má dojem, že mám i tak u nastavování málo zvýšenou hladinu adrenalinu…

Pokud jste zastihli ještě předešlý humus vzhled, který tady byl možná tak necelé dva týdny, tak se na něj zase pokuste rychle zapomenout :D, strašně jsem trpěla mít ho tady. Byl to velký omyl.
Možná jej dám ke stažení, ale ke mně se nehodil.
A čím dál víc zjišťuji, že mám velký problém tvořit tmavé vzhledy. Zejména k sobě. A přitom já tmavé vzhledy tak zbožňuju… *cry*
No, ani teď to nebyla žádná výhra, neboť tenhleten pokus je v podstatě upravený layout, který byl kdysi na blogu pár dní, ale kvůli špatnému navazování jsem ho stáhla s tím, že ho nařežu znovu, ale znáte to… Prokrastinace. Odkládání práce na pak… na zítra, na později… na někdy to udělám.
Tak, po dvou letech jsem se dokopala :), trochu jsem ho upravila, stáhla z něj nějaké blbosti a přidala zase jiné blbosti :).
Až na polici v záhlaví, která patří skvělému člověku s nickem Artbees, který umožňuje tyhle serepetičky volně stahovat, a lupu, která je kupodivu jednou ze základních ikon windowsu :), je vše prosím čistě má práce. Jestli někoho napadne krást mi součásti vzhledu, utrhnu mu hlavu a nacpu ji do popelnice se sklem.
Zas nechci nastavení blogu půl roku vidět. Vždycky na tom vyčerpám své síly. A jestli zjistím, že mi to v některém prohlížeči nesedí, utrhnu si taky hlavu :D.
A když jsem tak projížděla rubriky blogu, říkala jsem si, že se na něco zeptám.
Pokud jste uživatel nějaké grafiky, jakékoliv, co by se vám nejvíce hodilo?
Co se dneska tak nejvíce vyhledává, abych byla v obraze a abych mohla naplnit poptávku?
Layouty? Stahuje je ještě někdo? Rámečky? Používá je někdo na avatary? A co štětce, využívá je někdo na svoje vzhledy, když dneska straašně letí ten pomyslný rádoby minimalismus *ironík*?
Nebo třeba PNG grafika? Obrázky, ikony?
Co nadpisy do menu nebo pozadí do komentářů, využije to ještě někdo?
Sama sebe se ptám, co se vlastně dneska využije. Před těmi pár lety, kdy jsem byla nejaktivnější, to bylo jasné, ale dneska aby člověk pohledal grafický blog nebo web. Tedy… kvalitní grafický blog nebo web. Všichni to vzdali a mě to hrozně mrzí.
Tak, nějaké rady a tipy? Klidně mi můžete zanechat i odkazy na nějaké ty blogy/weby, pokud o něčem víte.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

10 komentáře “Holoubek je věčně nespokojen

  1. [1]: Na "někdy to udělám" je to nejhorší, co může být, protože to obvykle končívá spíš "už nikdy na to nesáhnu"…

    Já jak něco neudělám hned, už je naprosto jasné, co se s tím stane. A dá se to aplikovat absolutně na všechno v mém životě.

  2. Pjekný dizajn! Líbí se mi nápad s papírem… A ten humus vzhled určitě nebyl takový humus, z toho, co jsem už viděla… Pokud teda nemyslíš takový ten dobrý hummus, co se dá jíst. 8-)

    Na tašce mám placku hordy, většina mých postav je u hordy, ale draeneiové jsou prostě draeneiové :D Ináč hraju tady: http://ice-wow.eu/ (byla by fajn náhoda, kdybychom se někdy potkaly) :D

  3. Hustý! Líbí se mi všechno, ta tráva mi sice evokuje salát, což vede k pocitu hladu, ale to se nepočítá. Doporučil bych snížit kontrast těch linek, protože když ta linka vyjde tak, že přechází textem, je to špatně čitelné.

    Máš můj obdiv za ty linky, vždycky jsem je chtěl do layoutu, ale nedokážu trefit text, aby byl přímo na řádku. :D

    No a z technického hlediska by ty linky asi v té přehnuté části takto nebyly. :D *slova puntičkáře*

    A máš moc pěkný boxíky v menu – jako vždy! ♥

  4. + další bod… modré logo na zelené trávě… úžasný kontrast. Čekal bych, že budeš ladit do zelena, ale přidání další výrazné barvy (té modré) je naprosto luxusní.

    (už fakt poslední koment :D)

  5. [3]: Odpověděla jsem ti u tebe, ať sem nemusíš pořád běhat 🙂
    Ice wow nicméně znám 🙂

    [4]:[5]:[6]: Smůla, smůlička, už nezměním nic, spadlo to neuložené, když jsem to rozřezávala. Ale tolik mi ty řádky nevadí.
    A ne nebyly by v tom horním ohybu takto a jsem si toho plně vědoma, ale upřímně mi to bylo už pak jedno, protože se mi to už nechtělo upravovat a když to spadlo, bylo by to o tolik komplikovanější. A byl to natolik drobný detail, že mi na tom nesešlo. Můj argument totiž vždycky v hlavě zní: je to jen blbej blog.

    To mimochodem není pergamen, ale obyčejný zežloutlý list ze sešitu srolovaný, aby se jako pergamen tvářil. Ty oždibnuté okraje i to záhlaví jsou uměle udělané, i sešlost. Stejně tak linky no, on je vůbec celý uměle udělaný, ale nebyl myšlený jako pergamen, nýbrž jako zežloutlý list A4 linkovaného papíru, mně se to rolování nahoře jen líbilo, protože když byl normálně, působilo to divně a násilně :/

    To už by tu té zelené bylo moc a na prvním dva roky starém návrhu už modré bylo a právě se mi ten kontrast líbil. Ve skutečnosti tam bylo dřív to logo, než ta tráva 🙂
    Já jsem travičkoidní a motýlkoidní, musím tam vždycky něco takového mít.

  6. Luxusní layout, jeho jasnost :D má pravdu, ta kombinace zelené s modrou je super. Navíc jsou to přesně ty odstíny modrý i zelený, který mám ráda a hodí se k sobě.
    A taky mi ten dnešní "rádoby minimalismus" leze na nervy. Čím míň toho tam máš, tím líp, "nejlepší vzhledy" jsou pitomých pár čtverců s nějakou čárou nahoře.. originalita, zajímavost kde nic, tu nic. Vadí mi, jak se tím tolik lidí uniformizuje, vždycky mi to přijde, jako bychom všichni dělali v jedný firmě a fasovali od ní několik uniformních přednastavených vzhledů na výběr. Jsem holt secesní člověk, miluju obrázky, barvy a tyhlecty nejrůznější vychytávky. Ale taky jsem na Photoshop sáhla nedávno po několika letech, takže momentálně spíš zjišťuju, kolik jsem toho zapomněla a jak mě většina současných "trendů" akorát tak štve :D chjo, tolik jsem si zvykla na starej svět, že je ze mě úplná konzerva.
    Aspoň že to nastavování na blogu je i po všech těch rádobyzměnách pořád stejně debilní! :D

  7. [8]: Díky moc :). Taky mám tyhle odstíny ráda, ačkoliv třeba zrovna modrou moc nemusím, stejně se mi tam vždycky nějak zamotá.

    Ani nechtěj vědět, co si o tomhle "minimalismu" myslím já a jak kvůli němu kdysi skvělí grafiky absolutně ničí svůj talent.

    Takže se chceš ke grafice zase vrátit? Budu se těšit 🙂
    Jo, a nastavení se nijak nezměnilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..