Finiiiiš

:X :X :X *Umřela* *Po půl dni hrabání se v PS a blogu doslova umřela*
Myslím, že jsem ze sebe dostala všechno, co to jen šlo. Na první pokus po tak dlouhé době jsem na sebe nesmírně hrdá.
Sice to není žádná novinka, ale i přepracováváním vzhledu, který je z roku 2010(ano tento, ZDE je originál) a měl být na můj web o dvou menu, jsem se ujistila, že práce s photoshopem se opravdu nezapomíná. A řekla bych, že tahle verze se mi i líbí o něco víc. Trochu přelístečkováno.
Najednou ten mozek sám naskočil a ruka šmátralka ihned utíkala tam, kam měla, a ani jednou se nespletla. To je vskutku heroický výkon, dobře já! 😀
https://blog.candita.cz/wp-content/uploads/lista.png

Myslím ale, že další půl rok nechci nastavení blogu ani vidět :)) A to ještě není všechna práce za mnou. Musím překopat všechny rubriky, upravit odkazy(zatím jsou tam provizorní linky na dostupné staré sekce), musím si udělat pořádek v oblíbených stránkách, upravit veškerou tvorbu, jak grafickou, psanou, či jakoukoliv jinou.
Zopakujte mi prosím, proč že jsem se to chtěla vrátit na blog? 😀
Fakt je lepší vyhořet, než se stěhovat… Jak se tak říká.
A to se o neděli nemá dělat! Tak já si udělala takovou pracovní neděli. Rozhodnuta, že své grafické frustraci a bloku nakopu prdel, znáte to, pitomá hrdost…
Nicméně, aby tento článek nebyl jen o tom, jak jsem úžasná a skvělá!!! (Tři vykřičníky!)… Tak spíš možná pro sebe si sem vypíšu, co všechno mám v plánu přidat.
Asi snad už rok se chystám na napsání článků o „filmech, které berou duši“. Jednu část jsem tady vložila před nějakým časem, chtěla jsem na ni navázat. Od té doby jsem viděla další kopu filmů, o kterých bych ráda psala. Nekonečné.
Dále mám schované nějaké povídky, něco nepotterovského, ale slash, co jiného ode mě čekat.
Mám nezveřejněné stále ještě nějaké kresby, vlastně je nemám ani na deviantartu… hmm a když nad tím tak přemýšlím, já je nemám ani v počítači… No jak já je tam dostanu, když nemám ani foťák, ani skener? 😀
Mám chuť tvořit utility do photoshopu. Tak se možná někdo, kdo je ještě využívá, dočká různých rámečků, štětců, nadpisů do menu nebo čehokoliv jiného.
A taky mám chuť tvořit webové layouty, abych si zopakovala to proklaté html a css, a mám chuť udělat něco ve svém starém stylu a lá pět šest let nazpět, jen tak z nostalgie. A víte, že je mi i docela jedno, že už to třeba nikdo nikdy nemusí využít? Je mi jasné, že dneska má ten photoshop fakt už kdekdo a že grafické blogy a weby pomalu umírají.
Znávala jsem tolik skvělých grafiků, tolik skvělých grafických týmů a dnes už není ani jeden z nich aktivní(snad až na Magg, která ale spíš už víceméně kreslí).
To je skoro až smutné, ačkoliv chápu, že život jde dál a holt všichni za posledních deset let, co jsem se v téhle oblasti tak nějak pohybovala, vyrostli a dospěli a mají jiné starosti :), přesto bych si častokrát ráda vrátila staré časy, kdy kolem bylo mrtě krásné grafiky a šikovných lidí, teď aby člověk vážně pohledal.
Každý se vrtá v photoshopu, ale nějak mi v tom už chybí originalita. To je samá celebrita, samý zkopírovaný styl. V podstatě nic inovativního, nic, co by překvapilo.
Pamatuje si tu vůbec ještě někdo na dokonalou Janiku?
Nemáte nějaký tip na grafiky, grafické týmy? Ať už blogové či webové? Docela bych se mrkla.
Mír s vámi, blogoví poustevníci.
https://blog.candita.cz/wp-content/uploads/lista.png

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

27 komentáře “Finiiiiš

  1. Kam se poděl minimalismus? To teď letí. *ir* :D Janiku? Si děláš srandu? Si piš, že pamatuju. Prej spoustu grafiků a jmenuje jen jednu, která tvoří jen komerčně. Velebnosti, taky žiju, ale na grafika si nehraju. (a dokonce tvořím, jen jsem to ještě nepřidal – není čas) :D

    Chceš tip? Tak třeba m. z AK, ta ví o grafice naprosto všechno. :D  :D  :D

  2. [1]: Netvořila ale komerčně. Já psala, že ta spousta už právě není, tu spoustu už jmenovat nemůžu. Není koho. Magg ještě grafiku pořád dělá, komerčně, ale ne tak draho a dřív tvořila free a stále tvoří, to se nevylučuje. Proto jsem ale psala, že víceméně kreslí.
    Už nevím o nikom, kdo by byl aktivní, tak aktivní, že by neměl žádné pauzy, přidával, tvořil, neměl blog, prostě dál grafičil jako dřív. Jeho blog/web se pravidelně plnil obsahem.
    Magg je jediná. A prachy v tom nehrají teď roli, jde o princip té aktivity.

    O to jde. Ty nejsi právě aktivní grafik. Kdys naposledy přidal něco nového? Byls v posledních letech aktivní? Nebyl, takže tam taky nespadáš. Není nic vidět=nejsi aktivní grafik.
    Mně prostě chybí, že nemůžu chodit k nikomu očumovat jeho grafickou tvorbu, není ke komu.
    Dokonce ani nikdo z LC už aktivně netvoří, občas něco přidá Freezy, ale sporadicky. Jinak nikdo nikde 🙁

    Jsi na m. hrozně vysazenej :)), já mám ráda třeba její básnické miniatury 😛

  3. [2]: Před pár měsíci než jsem uzavřel web. Přidal jsem sadu rámečků, ale nebyla ani zpětná vazba, takže jsem tu další zatím nezveřejnil. *znechucen* Zveřejněna bude, až budu mít víc času na dostěhování zbytku. (Ano, píšu dostěhuji, opravdu jsem neukradnul vlastní tvorbu! Holt "deníčkáři" [co nikdy nic nevytvořili] z AK nemají vždy pravdu. :D ) Teď mám před sebou zkoušku z anatomie. Roky? = to byl náhodou určitě necelej rok. Podstatné je, že jsem tu a tvořit se bude, ne? :D btw taky měla nějaké znatelně delší pauzy, pokud jsi sledovala… Mno ta komerční sféra je taková zásadní, to bych pak mohl říct o každým komerčním webdesignérským portfoliu, že je autor aktivní. Nejvíc mě štve, že není už aethereality (to pomohlo na začátku snad každýmu a bylo to prostě vymakaný), comettails (moje rámečková modla ♥) a nejvíc aunexamor (free grafika a utility s duší). :'(

    btw, když teď přidávám tu starší tvorbu na blog, občas dostanu i zpětnou vazbu. To ti je bájo, když to konečně někdo po letech pochválí. Taky se kolikrát překvapím, že jsem něco takového vyrobil. Nějak jsem zapomněl. :D Jsem motivován, velebnosti.

    Komplimentuju přece. To je u mě vzácné a lidi si toho před dávnými časy i cenili. :D Chybí mi časy, kdy jsem byl zlý bůh nového světa. :D

    Mám další tip. Co tým Layvtip? Áve božské Ashteen! :D No tak teď vážněji… vím, že tvoří nějaká Dincie (dincie.blog.cz), ale nějak se mi nezdá, že by ta tvorba neporušovala autorský zákon viz. pictures by google, DA… nevím, jestli má na to povolení autorů obrázků. :-?

  4. [3]: Před pár měsíci, právě sis odpověděl 🙂
    Jen na rámečky nemám co říct, protože ty od jiných grafiků nevyužívám. Co nějaké layouty, ty nemáš? 🙂
    Tvořit se bude, to je ale to, doposud nikdo takový nebyl, pokud bude, rozhodně se zlobit nebudu 🙂
    My vlastně založíme ten vlastní grafický web! Tak se snaž!!! :D

    Vykradnout sám sebe je naprosto filištínské! V tom ti rozhodně držím palce!! :D

    Magg… Ona ty pauzy delší neměla moc a když už netvořila třeba tři měsíce, psala články a kreslila,a má víc webů a tvořila designy i tam, ale v průběhu posledních dvou let byla víceméně aktivní a pokud nepřidávala vzhledy, měnila alespoň layouty na svých webech. Nebo pro kamarády.
    Tedy, Magg netvoří zrovna věci, které by lahodily mým očím, občas se do něčeho trefí a mně se to líbí, ale používá dost ten styl, co je rozšířený na blogu u "celebrity groups" a který už mi pije krev. Jen s tím rozdílem, že ona ho má víc promakaný do detailů a na webu, pochopitelně, takže to líp vypadá. Ale někdy udělá něco, co se mi fakt líbí. Většinou právě ty věci, kam dává svoje kresby a když tím trochu odbočuje od svého stylu.

    Nemohl bys to říct o každém portfoliu, protože normální komerční portfolia si dávají běžné sazby, myslím, že stovka za layout není klasická komerční sféra portfólií, nepleť jablka a hrušky.
    A pořád mluvím o tom, že bývala free a pořád je to tatáž osoba a stále dělá grafiku. I kdybys ty začal chtít za design peníze, byť pár kaček, byl bys aktivní grafik, kterého jsem znávala. Mimochodem, já jsem taky uvažovala, že to zavedu na designy na objednávku.

    Aethereality a Comettails mě taky strašně štve… Zrovna všera jsem googlila designy, které najdu ještě někde stažené od obou skupin a našla jsem i nějaké Janičiny. Nostalgie. Jo a našla jsem blog, kde je veškerá grafika ke stažení od Aethereality. Jsou tam hlavně štětce, asi všechny.

    :D No jo, blog má výhody v tom, že tady si tě občas někdo všimne, web sám o sobě si nedělá reklamu, blog ano.

    Tohle mě na blogu tehdy v oblasti grafiky taky motivovalo :))
    Možná proto jsem si vybrala i blog, protože mě tu občas někdo motivuje.

    To není tip, to je taky nostalgie :)))
    No, pics google, DA, to jsme na začátku dělali taky… Stydím se za to :D, ale na starých layích to ještě mám a jsem líná to dohledat a přepsat, většinou to byly obrázky z mých složek :/
    Pozdějí jsem se autorů na DA ptala, vlastně vždycky všichni souhlasili, ale tak alespoň to měl člověk "okolkované" 🙂

  5. Hm, ta slečna používá náš starý styl… Právě ten nostalgický, co bych si zase ráda zopakovala 🙂
    Jako něco bych v tom změnila, zdá se mi to přeplácané, ale celkově to působí dobře, díky za tip, budu na ni pravidelně koukat…

  6. Hm, hm, má docela hezké ty novější verze, některé docela hodně hezké… Jen jí to nesedí v mém rozlišení občas a taky se jí opakuje pozadí, což mi kazí dojem… Ale jde vidět, jak se zlepšuje…

  7. Jo ono to není opakování pozadí, to je záměr.. no, tak to je asi ještě horší :D, ty boční čáry mi celkový dojem dost kazí… Ale to bude třeba jen můj dojem.

    A neumím napsat jeden komentář, ale sto, grafoman prostě.

  8. když o tom už mluvíte, Janika byla vážně velká inspirace a vůbec popud k tvorbě, pamatuju na její tutoriál, když jsem se vůbec poprvé pokoušela o nějaké webové layouty..
    jinak tě, Fíku, obdivuju za to tvoje "PS se nezapomíná", měla jsem teď takovou chuť tvořit a něco na webu publikovat, ale potřebuju, aby to bylo celé nové a svěží a tak vůbec, a ten layout k tomu prostě patří. bohužel to je přesně to, co se mi nedaří. totiž, snažila jsem se, fakt, že jo, dokonce jsem i něco vytvořila (:-D), ale prostě.. euh, no. hodně moc jednoduché, vlastně už i víceméně bez mého "rukopisu".. (což je navzdory všemu nakonec škoda) mrzí mě, že já z té grafiky i za svoje nejvíc aktivní období zas tak moc nemám, nebo spíš, úplné začátky jsou fakt šílenství, a nic moc se mi nelíbí, buď je to přeplácané a tak, a spíš si říkám, že to mohlo být hezké, ale nějak jsem to přepískla, a u pár věcí jsem se zastavila a úplně jsme kutila nad tím, jak jsem to vlastně udělala.. tak si říkám, že jsem vlastně nikdy neudělala nic vyloženě awwyozního. :-| štve mě to, protože právě teď bych potřebovala nějakéto pěkné webové prostředí, aby byla i motivace zveřejňovat nějaké články, nic moc složitého, ale prostě šmrncovního. :-x ještě popřemýšlím, jestli má cenu kódovat ten "layoutek" :D, Carmen mi slíbila, že se pokusí mi něco vytvořit *srdíčka v očích srdíčka v očích*
    ale fakt, Fíku.. na to, že říkáš, po jaké době jsi něco vytvářela, a když to srovnám, jaké jsem měla problémy… klobouk dolů ;-) :-P
    asi budeš mezi lidmi, kteří mě svojí grafikou budou hrozně moc rozčilovat :-P

  9. [4]: Layouty od jiných grafiků taky nevyužíváš stejně jako ty rámečky. :DDD

    Blog s grafikou z  Aethereality? Nesnáším vykrádání webů/cizí práce. Nechápu, že je tahle zlodějina tady tolerována!

  10. [10]: Ale ty můžu zhodnotit, rámečky a tyhle blbosti ne, na tom není co hodnotit, nechytej mě za slovo, moc dobře víš, jak to myslím.

    Taky to nemám ráda, nicméně v tuhle chvíli je to asi už jediný dostupný zdroj jejich grafiky, přestože odcizen.
    Na tom samém blogu totiž před nějakým časem byla i valná většina tvorby z Layoutse. Hlavně všechny rámečky, štětce, akce a podobné věci.

    [9]: No, předem, tenhle layout už tak nějak vytvořen byl, že jo, základ je tři roky starý, jen jsem ho upravila, takže jsem se spíš nadřela s těmi úpravami, než samotným vymýšlením nějakého layoutu. Mám stejný pocit jako ty, že teď už pořádně nedokážu stvořit nic. Ale nevzdávám to.
    Na tvou tvorbu bych se zase jednou ráda podívala, ty to taky nesmíš vzdát, Pottere, tvůj styl byl náhodou nezaměnitelný a jedinečný, zkus to ještě…
    Naprosto chápu, že když chce člověk novou motivaci, musí si změnit i prostředí, já dokud jsem nezměnila ten vzhled, neměla jsem takový entuziasmus, teď se mi s tím pracuje skoro samo. A že už jsme překopala půlku blogu jen za dva dny.

    Jinak… Jako jo, dělala jsem na jaře dvě zakázky, ale to byl hrozný minimalismus, takže tomu se nedá moc říkat "vytvářet".
    U jednoho jsem nastavovala menu ve skriptech a kdysi mi to trvalo tak půl hodinky celý ten kód, na jaře jsem to dělala 4 hodiny! To byl děs, velebnosti.
    Jsme si trhala vlasy, jak jsem nemožná. Nakódování stylu mi taky trvalo déle, než jsem byla zvyklá, ten grif najednou zmizel…

    Nevzdávej to, Ajjo, nevzdávej, nechci tě rozčilovat, chci k tobě chodit slintat :D

  11. [11]: Hoď mi link na fejs. Musím se nad tím rozčílit osobně. :D

    Mě rámečky ostatních těší. Však z ČR je děláme asi jen my dva, ne? :D (I ostatní udělátka mě zajímají. Pomůže to víc než nějakej lay, kterej stejnak někdo "zneužije". Třeba jako ta slečna z ***, kterou jsem ti nahlásil.)

  12. [12]: Už ho nemám, sekla se mi opera a zavřela okna a nechtěla je obnovit, ale zítra to zkusím zase dohledat, našla jsem to přes svůj nick, páč jsem tam dělala vítr :D
    Pošlu ti to, jestli to najdu.

    No, na mě tyhle serepetičky nijak nepůsobí hlavně proto, že vím, jak strašně jednoduché je je udělat, takže nemám důvod je ani nějak kritizovat nebo tak, protože to nejde. Ani jako autor, ani jako uživatel to nedokážu objektivně posoudit, nepodporuje to žádné speciální efekty, nějaké kdo ví jaké znalosti nebo zkušenosti, takže je to takové – neurazí – nepotěší.
    Layout udělá úplně jiný dojem. Člověk u něj přemýšlí, jaké použil autor f-ce, jaké efekty, co kde udělal tak či onak, zkrátka je to pastva pro oči.
    Teda někdy :D

    No, vím, že někde na dvou blozích je ještě někdo dělal, ale to byly photofiltrácké pokusy, takže nic moc 🙂
    Hlavně si myslím, že momentálně jsme asi jediná dva dostupní autoři, kdo je mohou nabídnout, protože když už nejsou zahraniční weby, kde by je člověk sehnal(nenašla jsem žádné), tak myslím, že na tom docela trhnem :D

    Mě je baví dělat, ale nebaví mě je hodnotit. Já si raději prohlédnu prostě něco graficky pracnějšího.
    Kdybych byla uživatel, určitě bych je ocenila víc.

    Moje rámečky a štětce se povalují po půlce bložínků, já už na to nemám nervy.

  13. Dobře ty! Ten nový vzhled vypadá vážně úžasně, na minimalismus kašleme. ^^
    A těším se na článek s filmy, potřebuju nějakou inspiraci. 🙂

  14. [14]: No, ono to ve výsledku nějak přeplácané není, nebo je? :D Přijde mi to taky tak nějak "minimální", i když to dalo dost práce 🙂
    Jinak díky. Já zase zbožňuju tvoje kresby, jen jsem líná psát komentáře 🙂

  15. [15]: Tak víš co, záleží na vkusu každého; na mě to přeplácaný neni, ale já na minimalismus nikdy zvlášť nedala. :D Spíš mi občas chybí takové ty starší, jakoby přeplácanější vzhledy.
    A, jé, díky, to potěší. 🙂

  16. Když jsem přišel, tak jsem si zase připadal jak 15letý děcko. Huba dokořán a v očích pomalu slzy, že něco takovýho bych nikdy nesved :D Fakt, jak to herdek děláš? ty lístky nebo motýlci (!!!) :D

    Jo no, ten starý už nějako vyšuměl. Dneska je každej zatížen na minimalismus a ten propracované grafice moc nefandí. Holt, člověk se musí přizpůsobit 🙂
    Normálně, já neznám snad nikoho kdo by se věnoval grafice. Možná Freezy (ale ta ted spíš fotí bych řekl) nebo nedávno objevený Vikomt.

    Ale počkej až si jednou našetřim chechtáky na grafický tablet, to se budou dít věci! 😛 :D

  17. [18]: Ale nemusí, nehodlám se přizpůsobovat trendům, budu děláš pořád to, co mě baví a vyhledávat to, co s emi líbí 🙂

    Tak motýlci jsou v podstatě ořezaná a upravená fotka 🙂 a lístky – info v zápatí. Teda až na dva, ten v horní liště odkazů, ten jsem dělala já a ..aha, ten druhý jsem tu nedala.. no tak nic 🙂
    No, já bych tablet taky chtěla, chci ho už deset let a neustále jsou přednější jiné věci :), dělat všechno myší práci strašně zdržuje.

  18. [18]: Mimochodem, nedávno objevený Vikomt je starý dobrý ToM z Ellysie(welay) 🙂

    Freezy už taky docela stagnuje 🙁
    Mě nejvíc mrzí, že skončila Brabikate a Gormal a taky Evelin (:P pokud to čte) 🙂

  19. Je to úžasný, jako všechny, které jsem od tebe kdy viděla, prostě… wow
    já dosáhla svých limitů v pohotofilteru, takže když se dívám na tohle, nejradši bycvh si na blogu nastavila bílou stránku a nazdar :-D protože mě z toho přepadá smutek, ale vždycky jsem si všechny dělala sama a postupně se vyhrabala z prvního, který jsem kdysi dělala z malování, tak je to taková ošemetná hrdost, která mi k ničemu neni :))
    modrá a zelená dohromady… dokonalost

  20. Jé. Člověk napíše do URL tu známou adresu Tvého blogu a hned po načtení má husí kůži po celém těle. Aneb vracím se do dob mého mládí.
    Paráda! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..