8. kapitola

Ron byl z toho ještě týden unešený, Hermioně to řekl snad čtyřikrát a ona už ho nemohla ani poslouchat. Popravdě, Harrymu už to taky lezlo krkem, jak každých pět minut říkal, že bude mít aspoň jediný hábit neobnošený, a to famfrpálový. Že musí hodně cvičit a že byl nejlepší, překonal sám sebe, tím skórem se prostě překonal. Blížil se první výlet do Prasinek. Všichni už byli natěšení. Ron s Harrym se rozhodli, že tam musí nějak rozveselit Hermionu.
Jako obvykle si v Prasinkách zašli do Tří košťat na máslový ležák, pak do Medového ráje, kde si nakoupili spoustu drcených švábů, gumových slimáků, kyselinových bonbonů, šerbestových koulí, šumivých bzučivek a dalších dobrot. Nakonec se šli posadit ke Chroptící chýši. Předloni tu Harry poznal svého kmotra. A jakoby svými myšlenkami Siriuse přivolal. Nedaleko, asi pět metrů od nich seděl velký huňatý pes.
„Čmuchale ?“ zkoušel Ron.
Pes štěkl a nějak zapeklitě vlezl dovnitř do budovy. Harry, Ron a Hermiona ho následovali, i když si celou tu dobu mysleli, že se přece do Chroptící chýše dostat nedá, ale zřejmě to byl jen klam.
„Siriusi, jsem rád, že tě zase vidím,“ radoval se Harry.
To už mezi nimi nestál pes, ale vysoký tmavovlasý muž. Opět byl docela hubený, vlasy mu za tu dobu trochu dorostly a vousy už měl zase neupravené.
„Nechci být neslušný Siriusi,“ začal Ron, „ale vypadáš opravdu hrozně!“
„Určitě si toho moc nenaspal a moc si nejedl,.“ strachoval se Harry.
„Nechceš něco přinést ?“ ptala se Hermiona. Sirius kývl a Hermiona byla tatam.
„Kde si celou tu dobu byl ?“ ptal se Harry
Chvíli bylo ticho, a pak Sirius odpověděl: „Tak všude možně. Jednu dobu jsem bydlel u Remuse. Pak jsem chvíli přebýval tady. Když jsem musel od Remuse odejít, protože Ministerstvo kouzel mělo podezření, že Remus je můj komplic, tak jsem se zabydlel tady a občas jsem tě pozoroval na školních pozemcích. Mimochodem, gratuluji kapitánovi,“ usmál se.
V tom přišla Hermiona, v jedné tašce měla smažená kuřata a máslový ležák, který koupila U Tří košťat. V druhé tašce měla sladké pečivo z Medového ráje. Sirius se na to vrhl, aniž by přemýšlel nad tím, že se na něj všichni tři dívají. Pak jen dodal: „Týden jsem nejedl.“
Asi hodinu nebo dvě se spolu vybavovali, jako by se viděli po dlouhých letech. Harry Siriusovi vyprávěl všechno o novém famfrpálovém družstvu. O prvním zápase s Mrzimorem, ale také o té nové dívce: „Jmenuje se Noreen Harperová.“
„To jméno mi něco říká,“ zareagoval pohotově Sirius. Chvíli koukal do zdi, a pak jakoby se vzbudil z transu.
Harry uvažoval, odkud by Noreen jen Sirius mohl znát. Třeba zná její rodiče nebo kdysi chodili s ním do školy. Ale to během chvíle Harry zavrhl, protože ona přešla z Kruvalu a její rodiče tam jistě taky chodili. Ale odkud by ji znal ? Třeba to byli nějací rodinní známí. Znal je jeho otec ? Nebo to byla nějaká známá kouzelnická rodina?
„No, my už budeme muset jít,“ vyrušil je Ron
Harry se na něj podíval s výrazem prosby.
„Má pravdu Harry,“ bránila ho Hermiona, „už jsme tu víc než dvě hodiny.“
Harry je nakonec poslechl, rozloučil se s kmotrem („Neboj Harry, zase se brzy uvidíme. Já budu zatím tady,“) a odešli.
Další týden už je čekal zápas s Mrzimorem. Harry vysvětlil týmu novou metodu. Všichni se domluvili a vyšli na hřiště. Madame Hoochová pískla a během minuty všichni vyletěli na svá místa.
Mrzimor měl nového chytače, lépe řečeno chytačku. K Harrymu zděšení to byla ta nová, Noreen Harperová. „Asi musí hrát dobře famfrpál, když se dostala tak rychle do družstva,“ pomyslel si Harry.
Hra už dávno začala a Nebelvír vedl 20:0. Angelina stihla dát už dva góly. Mrzimor nebyl nikdy moc silné družstvo, ale letos, jak si Harry všiml, má docela nové složení.
„A míč má Alice Spinnetová, předává Katie Bellové a Katie dává další gól,“ řval Lee Jordan, “ Nebelvír vede 30:0.“
Během chvíle se však stalo něco neobyčejného, tým Mrzimoru jakoby nabral znovu nalezené síly. Během pěti minut dali dva góly. Harry musel rychle najít Zlatonku, protože to vypadá, že Mrzimor bude lepší soupeř než kdykoli jindy. Chvíli se rozhlédl, doprava, doleva, dolů a uviděl ji. Lítala si kolem Mrzimorských branek. Harry se hnal dopředu, ale to už si Zlatonky všimla i Noreen, která neměla však tak rychle koště jako Harry. Měla pouze Nimbus 2001, který už má dva roky nový typ Nimbus 2002 a 2003. Ten poslední by se dal srovnávat s Kulovým bleskem, který vlastnil Harry, avšak ten ještě nikdo ze školy nevlastnil. Teda pokud ještě Malfoye nenapadlo koupit týmu nová košťata. Ale o tom Harry zatím nic nevěděl.
Noreen byla od Zlatonky asi ve stejné vzdálenosti, ale z opačné strany. Každou chvíli hrozilo, že se spolu střetnou. Oba letěli odhodlaně a co nejrychleji mohli. Když se však na pár metrů přiblížili, Zlatonka náhle zmizela. Harry se těsně vyhnul srážce, lehce koštětem zatočil a letěl bokem, aby se mohl lépe porozhlídnout. Noreen nejspíš napadlo to samé, poněvadž letěla opačným směrem.
Pak ji zase uviděl, to už se Noreen se hnala za Zlatonkou, jak nejrychleji uměla. Harry musel uznat, že je opravdu dobrá hráčka, je to velký soupeř.
Věděl však, že rychlejší, než jeho koště být nemůže, a tak se hned vydal za ní. O pár metrů ji předběhl a během chvíle už držel Zlatonku v zápěstí. Jen o chlup byl lepší než ona. Kdyby jen chvíli zaváhal, vyhrál by Mrzimor. Zdá se, že Nebelvír má nového soupeře. Co by se asi stalo, kdyby měla Noreen stejně rychlé koště ?
„Harry Potter chytil Zlatonku, Nebelvír vyhrává 210:60,“ skončil Lee.
Takhle vyrovnanou hru Harry ještě nehrál. Bylo to kdo z koho. Kdyby Harry tu Zlatonku nechytil, Mrzimor by dávno vyhrál. Ron se cítil provinile, za těch šesti gólů, které pustil.
„To nic Rone, hlavní je, že jsme to vyhráli. A navíc, byli o mnohem lepší, než kdykoliv dřív. Mají nové posily a musím uznat, že nová chytačka mi dala pořádně zabrat, je fakt dobrá.“.To Rona celkem uklidnilo, ale stejně se obviňoval, že mohl ty camrály chytat lépe. Další zápas je čekal až v prosinci. Byl se Zmijozelem.
Dnes je čekala po měsíci a půl hodina Obrany proti černé magii, zatím se ještě pořád nedozvěděli, koho vlastně dostanou, takže to mělo být překvapení. Všichni už čekali před učebnou o mnoho dřív, jen aby se dozvěděli, kdo je bude učit. Harry doufal, že to nebude zase nějaký blbec jako Lockhart nebo kriminálník, který se vydával za Moodyho. Po chvíli ho ale jeho zvědavost přešla. Přišla nějaká postava zahalená do černého pláště, odemkla učebnu a šla ke stolu. Nikdo si dosud nevšiml, kdo to je, nebylo jí vidět do tváře. Podle postavy Harry soudil, že to byla nejspíš žena. V tom okamžiku ho napadlo, že vlastně ještě ženu z Obrany proti černé magii neměli. Postava si sundala plášť, zatím byla ke třídě zády. Byla to opravdu žena. Uložila si plášť a otočila se k třídě. Harry myslel, že špatně vidí, byl v šoku, když v tom žena promluvila.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

6 komentáře “8. kapitola

  1. je to skvělý, ale v předchozí povídce jsi psala, že budou hrát s havraspárem a ted hrály s mrzimorem, ale jinak je to super…

  2. já vím, už jsem někde na to upozorňovala..že vím, že to tam je, ale nechce se mi to přepisovat 🙂 Má to být Mrzimor, protože v něm je Noreen, ten Havraspár je jen překlep.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..