5. kapitola

Dívka se posadila a nasadila si klobouk. Trvalo to nějakou dobu. Klobouk se nejspíš nemohl rozhodnout. Stejně tak jako u Harryho. Ten však nikomu neřekl, že ho chtěl klobouk původně poslat do Zmijozelu. Dívka vypadala nervózně, klobouk nejspíš na ni mluvil, ale stále nic. Seděla tam snad 5 minut, Harry si říkal, jak jí rozumí, on sám tam taky seděl stejně dlouhou dobu. Až pak klobouk křikl: „MRZIMOR!“
Pak už to šlo rychle.
„Helensnová, Beth,“ -„HAVRASPÁR!“
„Jayson, Kane,“ – „NEBELVÍR!“
Harry sledoval, jak se chlapec, který mu silně připomínal Dudleyho, řítí k s úsměvem k nebelvírskému stolu.
Dále: „Ketlersnová, Lindley, Lewisová,“ ti všichni šli do Mrzimoru.
„Moon, Noel,“ -„MRZIMOR!“
„Nottová, Xabrina,“ -„HAVRASPÁR“
„Obertmannová, Alanis,“ -„NEBELVÍR!“
Pak ještě Piesces, Preevetová, Richardson, Salveyová, Timber, Toucherová, Vilmerson,“ a poslední: Wilsonová Scarlett a Zabiniová Yolandra, které klobouk obě poslal do Zmijozelu.
V tom se Brumbál postavil: „Vítejte,“ prohlásil, „vítejte v novém školním roce.Než začneme s hostinou, chtěl bych připomenout, že do lesa na školních pozemcích je všem studentům vstup zakázán a někteří by si to měli připomenout,“ koukl na dvojčata Weasleyova. „Dále, zatím nemáme profesora na Obranu proti černé magii, náš profesor se dostaví až v polovině října, takže zatím tyto hodiny budou nahrazeny jinými.“.
Harry si všiml, že se na něj někdo dívá. Otočil se a všiml si, že ta dívka, ta, kterou odněkud zná, že se na něj upřeně dívá. Z dálky si ji nemohl detailně prohlédnout, ale i tak stále přemýšlel, odkud jí jenom může znát. Pak Brumbál něco řekl a na stole před zraky všech studentů ležela různá dobrá jídla. Kuřecí stehýnka, zeleninový salát, pizza, vařené brambory, smažený sýr, rizoto, koláčky, ovoce, zelenina, vajíčka, špagety, různé bábovky a vdolky, dýňový džus a Máslový ležák. Tak dobře si Harry dlouho nepochutnal, ne, že by mu Dursleyovi upírali jídlo, ale zdaleka tam nepodávali takové dobroty a už vůbec se nemohl najíst tak, jak by chtěl.
Když dojedli, tak si zavolala Harryho Hermiona. Společně si ještě zazpívali bradavickou hymnu.
„Harry, na něco jsem zapomněla, mělo to být překvapení. Už je pozdě, ale máš své povinnosti, takže,“ podala Harrymu stříbrný odznak, kteří nosili jen Prefekti, „poslal mi ho Brumbál, že ti ho mám předat jako překvapení k narozeninám. Chtěla jsem ti to dát už ve vlaku, ale nějak jsem na to zapomněla,“ vyndala další odznak a připíchla si ho na hábit.
Harry nevěděl, co má říct: „Proboha, to jsem nečekal. Ty jsi taky prefekt? To teď budu muset asi dovést prváky do komnat, že?“ Vykoktal nakonec ze sebe.
„Nebelvírští prváci, ke mně,“ křikl Harry a spolu s Hermionou je všechny odváděli do Bradavických komnat.
„Heslo?“ řekla Buclatá dáma
Vitae memoriae,“ odpověděl Harry, protože mu ještě Hermiona stačila s předstihem říct, jaké je heslo.
Hermiona uložila dívky a Harry uložil chlapce. Poté se složil do postele. Ještě se spolu s Ronem a Seamusem dlouho do noci bavili, ale pak už usnuli.
Ráno jim Primusové rozdali rozvrh.
„Takže,“ vzdychl Ron, „hned první den máme Lektvary a s kým jiným, než se Zmijozelem, to je hnus.“
Harry s ním nemohl jak jinak, než nesouhlasit. Měl naprostou pravdu a Hermiona s tím také souhlasila.
„Takže teď přijdeme tak přinejmenším o dvacet bodů,“ sykl Ron.
„Pak máme bylinkářství, s Mrzimorem. Tak na to jsem zvědavý, jsem zvědavý na tu novou holku,“ dodal ještě Ron.
Harry se zdržel názoru, když v myšlenkách s Ronem opět souhlasil. Byl na ni určitě zvědavější, než Ron. Hermiona jen pokrčila nos a dodala: „Ty jsi na ní zvědavý jen proto, že je hezká!“ To Rona dopálilo a 10 minut s Hermionou nemluvil, než přišla hodina Lektvarů, kdy potřeboval pomoc. Protože tentokrát si kupodivu Snape nevzal na mušku Harryho, ale Rona. Rozhodl se, že je bude víc zkoušet, protože se letos zúčastní NKÚ.
„Weasley, řekněte mi 5 přísad, které se přidávají do Zmenšovacího Dryáku!“ šeptl Snape
Ron na něj koukal jako chleba z tašky. Nevěděl, co to vůbec po něm chce, říkal si, že by se asi měl začít učit, ale pak to zavrhl. Nemůže být přece jako Hermiona. To je nápad..Hermiona. Nenápadně do ní drcl, ale ona dělala, že vůbec neexistuje. Byla stále uražená.
„Takže nevíte?“
Ron jen na sucho polkl.
„A co takhle, do čeho se přidává kořen Scvrkoflíku, odvar Úponice Jedovaté, sedmikrásové kořínky a kůže z Hřímala ?“
Ron byl zase v úzkých, co to jen na něj Snape vybalil. Je možné, že by tohle slyšel poprvé? Nejspíš ne, protože jinak by se na to přece neptal. Ale on si byl jist, že to poprvé slyší.
„Takže nic,nic,nic. Weasley, připravil jste Nebelvíru o 10 bodů.“
Během hodiny Snape ještě vyzkoušel Nevilla Longbottoma, Deana Thomase, Parvati Pattilovou. Nikdo z nich nic nevěděl, Snape jim schválně dával těžké otázky.Připravili je o
15 bodů, takže celkem Nebelvíru přišel o 25 bodů.
„Zajímavé, že se Snape ptá jen Nebelvíru, viď Rone?“ šeptl Harry
„No to je velmi zajímavé, proč se třeba nezeptá Hermiony? Protože ví, že bychom mohli body dostat,“ zuřil Ron, „já jsem říkal, že přijdeme tak o dvacet bodů,já to říkal!“
Do konce hodiny si zapisovali přísady do různých lektvarů, popsali asi pět pergamenů.
„Proboha, on nechce, abychom ty zkoušky složili, kdo si má tohle všechno pamatovat,“ stěžoval si Ron.
„Prosím tě, to je hračka. Je jasné, že když se to začneš učit až v květnu, že ty zkoušky neuděláš,“ dodala Hermiona.
Ron už na to nic neřekl, protože by stejně nic nezmohl.
Na další hodinu Bylinkářství se už všichni těšili. Harry s Ronem spěchali, aby mohli poznat tu novou žačku. A spěch se jim vyplatil. U skleníku čekali jako první. Hermiona si někam odskočila. Po chvíli přišla ta nová dívka, doprovázel jí Ernie MacMillan a Justin Finch-Fletchley. Oba vypadali, že mají o tu dívku veliký zájem, a aby ne, byla velmi hezká. Ona si jich však až tak moc nevšímala. Zdálo se, že je jim akorát vděčná, že ji doprovodili.
„Šašci,“ vztekal se Ron.
Když všichni tři přišli blíž ke skleníku, Ron podstrčil nohu Erniemu a ten zakopl.
„Ooops, není ti nic Ernie ? Nejspíš si zakopl o trávník,“ zadržoval Ron smích.
„Dobrý, díky,“ odpověděl hoch.
Harry se koukl a uviděl ji z blízka. Ty oči…ty výrazně smaragdově zelené oči, no jistě. Je to ona. Ta dívka ze snu. Jak to, že ho to nenapadlo dřív?? Ty vlasy, ano..je to ona. Je velice podobná Harryho matce.
„Ahoj,“ pozdravila ho, „já jsem Noreen.“
„Ahoj, já jsem Harry a tohle je Ron.“
V tom přišla Hermiona: „Přišla jsem o něco?“
„Ne, jen se seznamujeme,“ odsekl Ron.
„Ah tak, jistě,“ dodala pohrdavě Hermiona, „jen se seznamujete. Mimochodem, já jsem Hermiona,“ koukla na dívku.
„Těší mě, já jsem Noreen,“ a podala Hermioně ruku.
To už přišla profesorka Prýtová a zbytek studentů.
„Dobrý den studenti, vítejte ve skleníku číslo dvě. Dneska budeme ošetřovat kořen a listy Nadouvavky Podivné, která se užívá do Nadouvacího lektvaru. Po trojicích se postavte k truhlíku. V každém truhlíku je jedna rostlina.“
Do konce hodiny se Harry nedokázal soustředit na ošetřování nějaké Nadouvavky, v hlavě mu viselo spousta myšlenek. Je ta dívka jen náhodou podobná jeho matce? Je to jen náhoda? Nebo je s ní nějak spojena? To je nesmysl, vždyť všechna jeho rodina, co mu zbyla, byli Dursleyovi. Jak ho to mohlo jenom napadnout ? Je to jistě jen velká náhoda…ale jak velká.
Nemysli na to,“ říkal si, „je to nesmysl, nemá cenu nad tím uvažovat.“
Po skončení hodiny šli společně na oběd. Hermiona a Ron už se spolu zase normálně bavili, ale sálalo mezi nimi napjetí. Ron byl zřejmě ještě trochu naštvaný z toho, že mu Hermiona neporadila a Hermiona byla naštvaná kvůli Ronového nadšení vůči Noreen Harperové.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

18 komentáře “5. kapitola

  1. Mám pár myšlenek:1Noreen je Voldemort který se napil nějakého nového mnoholičného lektvaru.

                    2.Noreen je příbuzná s Harryho matkou

                   3.Je to převtělení Harryho matky:)

  2. kdyby to byla nějaká sestřenice bylo by to fajn alespoň by měl nějakou normální příbuznou,třeba,:-)

  3. co když je to něaké tajné dvojče Harryho??hm…i když,proč…no,to je jedno…du číst dál,ať se to dozvim:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..