2. kapitola – Zpráva

„Harry, Harry,“ hluboký mužský hlas se ozýval chodbou, až nakonec doplul do Harryho pokoje. „Pojď na snídani!“
Harry rozevřel víčka, chvilku se jen tak díval kolem dokola, jestli je to opravdu skutečnost, že je zde. Posadil se na postel a líně si promnul oči. Co se mu to jen v noci zdálo? Nemohl si vzpomenout, netušil co, ale věděl, že to na něj hodně zapůsobilo. `No co, byl to jen sen!´ Sehnul se k židli a sebral z ní oblečení ze včerejšího dne. Nasadil si na nos brýle a sešoupal po schodech rovnou do kuchyně.
Ve dveřích se rozhlédnul po kuchyni. Hrozně to tu vonělo.
„Tak co si dáš, ospalče?“ Usmívala se na něj tvář jeho kmotra. „Chceš palačinky nebo topinky? Můžu ti taky udělat vafle nebo ovesnou kaši, vyber si.“
„Takový komfort, na to nejsem zvyklý. Nerozmazluj mě,“ zazubil se Harry, načež se usadil ke stolu. „Ty topinky budou stačit, Siriusi.“ Chvilku si prohlížel kuchyň, pak sjel pohledem na protější okno a prohlídl si krajinu kolem. „Je to tu moc hezké, vybral si bezvadné místo.“
„Ano, to ano. Vždycky jsem měl slabost pro přírodu a venkov. Asi to ve mně vzbuzovala ta má psí polovička. Takže bylo jasné, že seženu dům v přírodě. Navíc se v lese můžu prohánět jako divoké zvíře. Honit lesní zvěř a cítit pořádnou volnost. Co ty víš, třeba nám jednou na večeři chytím nějakého srnce a upečeme si ho. Vysoká lesní zvěř je moc dobrá!“
Harryho myšlenka na jeho kmotra prohánějícího jeleny, ve kterého se kdysi proměňoval jeho otec, pobavila. Nejspíš si tak Sirius zavzpomíná i na staré časy.
Oba dva se na sebe pobaveně dívali a ani jeden neskrýval, že je rád, že situace je taková, jaká je. Ale vše nemohlo být tak dokonalé, jak se zdálo.
Ve chvíli, kdy se zrovna Harry zakousnul do topinky, vletěla otevřeným oknem sova pálená.
„Aaa, Oidipe, co si nám přinesl?“ vztáhnul k němu ruku Sirius.
„Oidipe?“ Podivil se Siriův kmotřenec. „To je Remova sova?“
Sirius si pobaveně odfrknul. „Kde by Remus sehnal sovu? Ne, je moje. Mám ji teprve pár dní. Teda spíš jeho.“
Harry pozdvihnul obočí. „Je hezká. Snad si budou s Hedvikou rozumět.“
„A, Denní věštec. Díky Oidipe,“ podrbal Sirius sovu pod zobákem, popadl noviny a rozroloval je. „Je tu ještě nějaký dopis, Harry, pro tebe.“
„Pro mě? To bude určitě buď od Rona, Hermiony, Ginny nebo Noreen. Ta mi slíbila, že přijede na prázdniny.“
„Obávám se Harry, že to nebude ani od jednoho z nich,“ hleděl na něj prozíravě kmotr a tvářil se přitom jako na smuteční hostině.
Harry uchopil dopis do rukou a prohlédl si ho. Nebudil v něm žádný příjemný dojem, poněvadž na přední straně bylo černým inkoustem napsáno jeho jméno a na zadní straně byl černý pruh s motivy růží. Opatrně dopis otevřel, zatímco se jeho kmotr začetl do novin.
Harry chvilku přejížděl očima z řádku na řádek. Sirius slyšitelně ztichnul, jako nikdy. Místností se zhostilo ticho. Harry byl vždycky zvyklý, že Sirius u novin nadává nad neschopností Ministerstva kouzel, obzvláště Ministra kouzel Kornelia Popletala, ale dnes nic. Mlčel. Na druhou stranu ale Harry přestal vnímat, zda jeho kmotr nadává nebo ne.
Dočetl až do konce. Něco se stalo. Ztuhnul. Zažloutlý pergamen obsahující černé písmo Harrymu sjel z rukou a snesl se až k zemi. Obličej zabořil do dlaní a zdrceně si položil hlavu na stůl.
Sirius Harryho přes noviny neviděl, ale podle jeho reakcí bylo znát, že ani on se nedočetl nic pozitivního. Začal tiše předčítat. „..nalezeno nahé tělo studentky bradavické školy. Tělo bylo identifikováno jako tělo šestnáctileté Noreen Harperové, která navštěvovala Bradavickou školu čar a kouzel pouze jeden jediný rok. Příčina smrti nebyla pitvou prokázána, čili je zřetelně jasné, že na dívce byla spáchána ta nejhorší věc. Byla zabita tou nejhorší kletbou, která se nepromíjí. Souvislosti doposud nejsou zcela známy. Jak se dívka dostala na hřbitov v Malém Visánku, a co tam dělala, nám není známo.
Datum úmrtí bylo stanoveno na přelom včerejšího a dnešního data okolo půlnoci až jedné hodiny ranní.
Důkazy naznačují, že dívka byla fyzicky týraná a pohlavně zneužita, více informací se zatím Dennímu věštci nepodařilo získat. Snaží se Ministerstvo kouzel ututlat začínající útoky Vy-víte koho? Je to snad práce neschopnosti Ministra kouzel, který Harrymu Potterovi zezačátku zcela nedůvěřoval a nechal vše na poslední chvíli? Sám Ministr to odmítl komentovat. Vrchní vyšetřovatelka Batylda Krákoravá však tvrdí: „Na zmíněné situaci se pracuje. Pan Ministr má teď plno práce a neměl čas s vámi promluvit, ale musím upozornit, že je zatím vše v pořádku a máme vše pod kontrolou. Není se zatím čeho bát. Tohle byl jen jediný případ tohoto léta a zjistili jsme, že slečna Harperová byla zřejmě jednou z největších odpůrkyň Pána Zla. Její smrt je ctí pro jejího odvážného ducha. Musela toho hodně vytrpět. Ale není to vše jisté, dalo by se o tom spekulovat. Žádné přímé důkazy neexistují a celé to mohl způsobit jen nějaký násilník nebo opilec. Promiňte, ale už musím jít..
Má vrchní vyšetřovatelka pravdu nebo se jen snaží uklidnit veřejnost a netrpělivé čtenáře? Má vůbec ponětí, co se kolem ní děje? Jedno ale víme jistě, a to nás nutí být v obavách a neustálém pozoru, lord Vy-víte-kdo je natrvalo zpět a možná ještě silnější než dříve..“
Sirius sklopil noviny a zaraženě se podíval na Harryho, který na něj vyděšeně hleděl a po tvářích se mu kutálely slzy velké jako dešťové kapky.
„Proč?“ Špitl nešťastně Harry. „Proč musí všichni z mé rodiny umřít?“ Sirius ihned pochopil, co v onom dopise stojí. To samé, co stálo v novinách, které přečetl. Přistoupil ke svému kmotřenci a otcovsky ho objal. Harrymu se po lících stále linuly slzy. Nedokázal to zastavit a ani nechtěl.
„Já myslel, že to byl jen sen,“ skučel a v duchu proklínal předešlou noc, „mohl jsem tomu zabránit, zdálo se mi to.“
„Jak to myslíš, že se ti to zdálo?“ Odhrnul se od něj Tichošlápek a pronikavě si ho prohlédnul.
„Včera. Zdál se mi sen. Byl v něm Voldemort, měli Noreen v pasti a Lucius Malfoy, ten prevít, ten..ten, ten ji zneužil, a pak ji zabil!!!“ Zařval Harry a padnul na kolena, v ruce stále držíce dopis. „Nepřišlo mi to divné, zdají se mi pořád takové sny. Myslel jsem, že to byla jen noční můra, ale ne, ona to byla skutečnost!“
Sirius pokrčil zahloubaně obočí. „Stalo se ti to už někdy?“
„Ne.., teda vlastně.. možná. Loni se mi zdál sen o Ginny a on, no.. nesplnil se úplně, teda vlastně možná.. já ani nevím, jestli se splnil, já si to nepamatuji. Totiž.. tehdy jsme se opili. Oba dva, takže ani jeden z nás neví, jak to skutečně dopadlo, ale..“
„Aha, jistě. Chápu,“ přikývnul Sirius. „Myslím, že dnes bychom měli taky zapít její památku, co říkáš?“
Harry nic neřekl, jen neurčitě kývnul.
„Dobrá,“ chopil se otěží Tichošlápek, „tak víš co? Já zajedu do města pro nejlepší skotskou. Vlastně, nejlepší skotskou má Remus, vždycky sem mu ji kradl, když jsem u něj byl na návštěvě. Zajedu za ním a ty,“ chvilku zapřemýšlel, „myslím, že budeš chtít být raději sám. Běž si lehnout a ještě si chvíli prospi, pomůže to, aspoň trochu. Vím, že to nic nespraví a nevrátí to čas, ale pro tuhle chvíli je asi nejlepším východiskem to zaspat, Harry.“ Ještě jednou ho, dřepícího na zemi, objal, načež se přemístil někam pryč. Zřejmě k Removi do bytu, pokud teda nějaký má.
Harry dopis roztrhal na miniaturní kousíčky, a pak ho vhodil do krbu. Natáhnul hůlku, pronesl nějaké zaklínadlo a rozkouskovaný pergamen se sám vznítil.
Sledoval, jak zažloutlé kousíčky pergamenu dohořívají. Mění se v popel. V brýlích se mu odrazovaly plameny. Seděl strnule na zemi a přemýšlel nad vším, co spolu s Noreen za ten rok prožili.
`Proč? Proč ona?´ Hlásek v Harryho hlavě se dral do popředí. `To je přece jasné, Voldemort tím zabil dvě mouchy jednou ranou. Zbavil se jednoho dědice a zranil tím i mě. Našel jednu z mých slabin. Opět mi zabil jediného příbuzného, který mi zbýval!! Měl vždycky v plánu vyvraždit mou rodinu?? Ale proč? Proč musí všichni, které mám rád kvůli mně umřít?! Nemám snad právo mít rodinu? Noreen byla poslední příbuzná! Byla poslední a on ji zabil!! Už nemám nikoho kromě Siriuse.
Ale vždyť byla tak mladá. Měla před sebou celý život. Znali jsme se jen rok! Jen jeden pitomý rok! Začínal jsem ji mít rád a on mi ji zase vezme. Jako to udělal s mými rodiči. A nejvíc ironické na tom je, že s rodiči jsem byl vlastně také jen rok! Je mi to snad souzeno? Minulost se má opakovat?´ Oči měl vlhké. Chtělo se mu stále plakat, dát najevo své city, to ublížení, trápení, lítost, smutek, vztek. Chtěl to vykřičet do celého světa, ale nějak to nešlo. Už to prostě nešlo. Slzní kanálky už neprodukovaly žádnou slanou tekutinu, byly prázdné, stejně jako Harryho duše v tuhle chvíli!
***
“ Ty idiote! Crucio, Crucio! Jak si to mohl dopustit? Taková základní chyba! Měl jsem tě za inteligentního, ale ty jsi ji tam nechal ležet! Ty nemáš mozek nebo co? Základním pravidlem je zamést za sebou stopy a ty jsi to neudělal! Byl jsem k tobě tak štědrý a tys sis ani nedokázal dát pozor, hlupáku! Jako by si nevěděl, že nechci, aby se o mně vědělo. Chci udeřit tak, jak to nikdo nečeká. A ty se mi LASKAVĚ staráš o reputaci a o slávu. Crucio!“
„Oo-m-louvá-m se, m-můj p-p-ane, už-se-to víc-c-krát ne-ne-stane!“ Postižený se svíjel na zemi kroutíce se ze strany na stranu.
„Tak to si buď tedy jist, že se to nestane. Pokud ano, víš, co tě čeká. Kdyby si nebyl jedním z mých nejlepších Smrtijedů, zabil bych tě hned. Jedině to tě dnes zachránilo! Zmiz, zmiz mi z očí! Jsi neschopný a já žádného dalšího neschopného Smrtijeda nepotřebuji, zmiz, rychle, než si to rozmyslím!“ Zahřměl lord Voldemort a v rudých očích mu žhnuly plameny vzteku.
PRÁSK! Postižený Smrtijed se bezmyšlenkovitě co nejrychleji přemístil zpět do svého domu.
Pán Zla se naštvaně otočil na ostatní Smrtijedy. „Zmizte, nechci vás tady už vidět!“ Načež se otočil na osobu zahalenou v černém saténovém plášti hned vedle sebe. „Jen ty ne, ty zůstaň, mám pro tebe nějakou práci.“
„Jistě, pane.“ Osoba neprotestovala.
Kolem dokola se ozývalo několikeré hlasité přemístění. Přibližně deset osob, které se doposud dívaly, jak jeden z nich leží na zemi a trpí, raději vzaly nohy na ramena a nehodlaly dále Pána Zla popuzovat svou přítomností.
Lord Voldemort se naposledy otočil na svého služebníka. „Víš, co tě čeká. Zasvětil jsem tě do svého plánu a doufám, že budeš mou pravou rukou. Jsi můj nejvěrnější Smrtijed. Plně věřím už jen tobě, tak doufám, že mě nezklameš. Úkol je daný. Pravidla jsou stejná. Potřebuješ ještě nějaké informace?“
„Ne můj pane, všechno dokonale chápu,“ přitakal zastřený hlas a po chvíli se přemístil také.
„Cháska líná, nejobávanější kouzelník aby je všechno učil od začátku. Měl jsem ho zabít. Měl pojít, lord Voldemort netrpí žádné chyby. Nechápu, proč jsem ho ušetřil. Už měknu, za chvíli ze mě bude svatý Brumbál,“ nechutně si odplivnul a chvíli po tom, co se veškeré osazenstvo, jeho příznivci, přemístili, se přemístil také. Jen bůh věděl kam.
***
Večer se Siriusem při lahvi skotské vůbec nebyl špatný. Harry dokázal své utrpení utopit v láhvi alkoholu. Problémy ho tak netížily, vlastně ho netížilo nic, jen jeho hlava. A možná i nohy byly nějaké těžší, nedalo se po nich chodit. Veškeré části jeho těla jako by nebyly. Neunesly ho. Cítil se jako dřevěná loutka, která ztratila provázky, které s ní hýbou, i se svým loutkářem. Cítil se bezmocný, ale vůbec mu to nevadilo. Smál se, bylo mu to k smíchu. To s ním dělal alkohol. Zhýralý život jedináčka, který by měl nejspíš zachránit svět před největším černokněžníkem všech dob, tak by mohl vypadat. Denně se utápět v alkoholu a o světě kolem vůbec nevědět. Nedávat najevo své city, s nikým se nesbližovat, nepociťovat lítost, bolest, smutek, prostě nic. Nebýt ani na straně dobra, ani na straně zla. Být jen jednoduše stranou všeho.
Ale stejně tak, jako jdou tekutiny dovnitř těla, musí jít i nějak ven. Harry cítil, že už to moc dlouho nevydrží. Rozhodl se, že své nohy přemluví k pochodu.
Jakmile se pokusil vstát, shodil ze stolku několik sklenic i s dnešním Denním věštcem, který se rozevřel uprostřed a ukázal tak světu tvář jedné nejmenované osoby, která vzbudila, ve tváři opilého Harryho kmotra, zájem.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

88 komentáře “2. kapitola – Zpráva

  1. jéééžiš, já se na to tak těšila, až bude další kapitolka téhle povídky jupíí..mno, ale skončilo to teda pěkně napínavě zase….ááá doufám, že další kapitola bude co nejdříív..

  2. Snad bude další pokračování trochu veselejší.Doufala jsem že Noreen bude žít,protože jsem si ji oblíbila:( škoda,ale stejně jsem zvědavá jaká bude další kapitola!!!:))

  3. Od téhle povídky nic moc veselého nečekejte :)) Bude to asi nejvíc brutální povídka ze všech.. ale smaozřejmě tam něco veselého bude, ale nebude toho tolik..

  4. Teda, jen nechápu, čím jsi si mohla Noreen oblíbit .))) Já ji tam nastrčila jen proto, páč jsem potřebovala čtvrtého dědice.. jinak mě moc nebrala 🙂

  5. Ahojky, musím souhlasit s Nancy, že píšeš tak, aby každý konec kapitoly byl otevřený a každý kdo povídku čte umíral nedočkavostí nad pokračováním. Mně se taky Noreen  líbila, ale nějak mě její smrt nemrzí.

    Teď trochu odjinud. Přeji Ti vše nejlepší k svátku a hodně úspěchů při psaní. Určitě máš na to nějakou knihu vydat.

  6. to jí si víc oblíbila Aladara, kterýho si mi zabila už v Dědicích…. :(( ta Noreen, mě taky moc ani nemrzí, ale doufám, že tam nezabiješ Siriuse !!! :))

  7. :))) Sirius tam bude taky hodně často .)) Ale u toho můžu slíbit, že s ním mám jiné plány :))

    No jo, Aladar se mi taky docela líbil, ale někoho z dědiců jsem obětovat musela, aby to mělo grády a Noreen jsem se rozhodla zabít až tady :))

    Lenka: děkuji moc za přání :)) Jinak, její msrt mě nemrzí vůbec 🙂

    Destikoruna: :)))) Noo, máš se na co těšit 🙂

  8. jj kdyby si ho tenkrát nezabila, nebylo by to ono 🙂

    to jsem zvědavá, jak vezme Ron smrt Noreen…

    Ježiš jiný plány?? doufám, že jako mu nebudeš ubližovat, chudáčkovi…. :))

    Nemáš nějakej přibližnej datum, kdy bude další kapiotla??

  9. Jelikož dneska za pár hodin jedu na celý víkend pryč, takže možná během příštího týdne, já už ji mám napsanou, ale jen na papíře.

    No, neboj, tentokrát budu na Siriuse docela..hmm..docela hodná 🙂

    Jj.. Ron s eprojeví právě v další kapitole 🙂

  10. hmm, to slovo docel, mně děsí :))

    příští týden?? ale já to vydržim, vydržim ( zjistila jsem, že asi tady na týhle povídce budu závislá :)) ale jak říkám, kdo si počká, ten se dočká :))

  11. :)) No to snad ne.. vždyť se ještě nic pořádnýho nevyvíjí, i když něco tam je, ale to ještě nemůžete poznat :))) A poznat to asi ani nepůjde, leda na konci povídky…

    Ale závislost na povídce, která má zatím jen dvě nevýzmané kapitoly? :)) Navíc zrovna taková povídka.. no, každý má různý vkus :)))

    Možná přispěju už v neděli, ale asi spíš ne, páč přijedu veče a budu se muset šrotit fýzu..

  12. hezký? :)) Mně by se moc nelíbilo, kdyby mi někdo blízký umřel :)))

    Ale jo, jasně, díky moc, vím, jak to myslíš 🙂

  13. Je to supr vymyšlené akorát mě zajímá kdo bude 4 dědicem když to byla jediná Harryho žijící příbuzná.A nejspíš všichni kolem ni už taky nežili akorát ta jeji teta nebo kdo to tam byl.Je to fakt napínaví.

  14. Blanch: jj dvě kapitoly, ale jelikož vím, že ty ostatní budou stejně napínavé a pěkné, jako tyhle dvě, tak už jsme na ní zavislá :))

    ale v neděli by to bylo rozhodně lepší :))

  15. Adriana: jednoduše, čtvrtý dědic už není..rod dědiců Helgy z Mrzimoru vymřel…

    Ale v neděli nebude zřejmě čas, Nan :))

  16. Jdi se kouknout na blog, který spoluvlastním spolu s mojí setřenkou, je tam jedna povídka, chtěla bych tě poprosit, jestli by jsi ji nezhodnotila:o) Je docela krátká…

  17. Siriusko: no jo, já jsem slyšela..celkově je to prej dobrý…hodně fanatastický a na efekty… ale s tím Siriusem mě totálně nasrali. Jinak, ne, tady Siriuse nezabiju.. :)) Neboj

    Tery: až zítra nebo pozítří, já teď nejsem doma, jsem na návštěvě, tak pak, jU?

    Kaču: díky mockrát :)) Pokračování mám na papíru v sešitě…

    Phyl: no, moje oblíbená postava to nebyla a plány jsem takové měla dlouho, takže..sbohem Noreen…

  18. Až o víkendu, zřejmě, přepíšu tu třetí kapitolu 🙂

    Siriusko: taxem dneska viděla čtyřku a je to super, fakt bomba!! Ale ten Gary tam fakt nikde není :(((((

  19. Gary tam je. Teda ve filmu, ale velice krátce – ve scéně kdy mluví s Harrym  v krbu a pak už jen jako hlas.

  20. Beren: myslíš ten žblaf hnusnej počítačovej efekt?? To není Gary… to je jen náhraška, která mi jako vůbec nestačí!!!!! Hlas mi nestačí! Já chci celou postavu Siriuse tak, jak má být!!!

    Jkao ten krb totálně posrali, takhle jsem si to vůbec nepředstavovala..žádné nažhavené uhlíky vytvarovány do obličeje jakoby Siriuse.. to teda neberu!

  21. Blanch: To mně to vůbec nevadilo, já si to tak představovala. Spíš mě zklamalo to bludiště, tam si mohli vyhrát a oni to nevyužili. Jinak celý film hodnotím jediným slovem. SUPER

  22. Ty¨seš zlááááá…. Nemáš náhodou nějaké komplexy, že si je vybíjíš na svých postavách? :o)

  23. hele, já jdu na film do kina až 22., to je to v Děčíně poprvý, můžete mi tam nějaký zá´běry popsat? třeba ty nejoblíbenější, prosím!

  24. Scratt je pravda, že plno věcí tam strkám třeba podle zážitků z života.. možná mě to hodně ovlivnilo, páč já ráda zabíjím :))) A ano, přiznávám, jsem zlá :))

    Melodye asi jako klasická kniha HP.. okolo třicítky, počítám..možná i víc…

    Lenka: mně se to bludiště líbilo, wooow… husina naskočila..fakt.. i když to nebylo podle knihy úplně, tak ta atmosféra, to temno, ta hrůza a běs..to bylo úžasný.. a celý film prosvícený podobnými scénami, to je prostě něco pro mě!

  25. Blanch: viděla jsem to, švagr mi to vypálil na DVD.. to víš, na netu je to ještě dřív, než je to v kinech…

  26. Oni mají tam u sebe ve městě speciální prográmek, který má jen pár lidí. On je netový expert, takže tomu rozumí víc, než já.. není to klasické stahování z netu.. ale nikde jinde to asi nenajdeš..i když, vlastně asi jo, protože v UK už to dávali, takže na netu to bude v angličtině a určitě najdeš i titulky…

    No švagr, proč jako?

  27. Ahoj Blanch bude pokračování…Se ti to moc povedlo…Napiš ještě nějaký povídky…Třeba o weasleiových nebo o někom jiném….Ale přesto mě zajímá kdo bude dědicem Mrzimoru….:-)))

  28. Misi: třeba nikdo… Noreen přeci nemá sestru… Aladar měl Marinu, ale Noreen ne, má jenom Harryho…

  29. Phyll má pravdu, čtvrtý dědic už není.. rod dědice Helgy z Mrzimoru vymřel.. dědicové proti Voldíkovi jsou oslabeni.. o to jde 🙂

  30. Phyllis:ty máš taky pěkný povídky…jedna sse mi mocinky líbila,ale nevím už název,ale pěkný…

    Blanch:To je škoda….vždyť Harry může být dědicem Helgy z Mrzimoru i Godrika Nebelvíra

  31. Misi nemůže.. těžko.. on je dědicem ze strany otce, Noreen byla sestřenice ze strany matky.. a navíc byla dědičkou po svém otci, který nemá s Harrym vůbec nic společného.

  32. jé to je dobrý, už se chystám na další kapitolku, v tomhle sme si dost podobný, taky ráda likviduju postavy v povídkách…a navíc mám radši smutnější konce, happy endy už mi docela lezou krkem… 😮

  33. he já mám taky radši smutný konce ,ale zase se u nich hrozně vztekám nebo někdy i brečim,ale stejně to je lepší než a žili štastně až do smrti…to si může každej domyslet

  34. je to vážně smutné ale……….ten kdo hraje toho luciuse  myslím ten herec ten je vzhledově hezkej ale  jinak ho nesnáším uchyl je to!!!!

  35. Teda,tak tohle bylo podlý,chudák Noreen,mela sem ji ráda.

    Treba to daj aspon spolu dohromady Ron a Hermiona

  36. Chudák Ron asi bude hodně smutný-ne?Noreen sem si tedy moc neoblíbila,i kdzž tak krutou smrt si pro ni nemusela přichystat.

  37. když žije někdo, kdo už umřel, kazí to výlsedný efekt a monumentálnost smrti je tatam. tedy pokud to není opravdu velmi nečekané a geniálně promylšené…:-)

  38. aaaaaaaaaaaa….fnuk….to je tak hnusny….chudak noreen…blanch,jak si mohla…aaaaaaaaa…oooooo:(((((

  39. já jsem ji neměla ráda 🙂 Nechtělo se mi o ní psát.. a pro Rona budu mít jiné dobrodružství

  40. chuděra Noreen.Měla sem ji celkem ráda.Ale naštěstí žije Sirius-toho mám ze všech nejradši.

    Doufám,že nezabiješ ROna

  41. Chudák Noreen..  měl jsem jí vážně rád…  Aladar mě nemrzel skoro vůbec, ale Noreen je mi líto dost…     proč jsi nezabila třeba Cho ta je mi například úplně ukradená

  42. njn… fakt mučednickej konec Noreen – zabít a znásilnit, to je tvoje. A už vůbec mi nepřekvapilo, že to měl na svědomí Lucius. Noreen mi bude chybět, byla fajn

  43. Proč zrovna Noreen?Byla super!já jsem doufala že jí necháš žít!:( ale jinka tvoje povídky jsou super!Tý Noreen je vážně škoda!:(

  44. Marku :))))))) Já bych i ráda, ale zatím se mi k něčemu hodí :))

    Já Noreen neměla ráda…moc mi v ní evokovala mary sue.

    Ale Aladar se mi docela líbil…ale…no nic :)) To přijde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..