(2/4)

„Pamatuj si, ty kluku jeden uličnická, jestli ještě jednou na bratra sáhneš, nepřej si mě. Už to nebude jen takové pohlazení,“ otec třískl s dveřmi. Sirius byl pro ně velkým zklamáním, od doby, kdy ho Moudrý klobouk poslal do Nebelvíru se z něj stala černá ovce rodiny. Všichni předpokládali, že se dostane do Zmijozelu jako téměř všichni z jeho rodiny. Ale on odjakživa měl jiné názory, než rodiče, i když mu celý život vštepovali názory, že mudlovští šmejdi jsou jen obtížný hmyz.Ale… když byl ještě malý a téměř neměl rozum, rodiče ho samou láskou snědli. Kupovali mu hračky, věnovali se mu a nikdy na něj nestáhli ruku. Ale tehdy, když mu bylo jedenáct a nastoupil do Bradavic, se vše změnilo. Začal teror. Věděl, že ho klobouk nepošle do Zmijozelu, protože nesdílel názor rodičů, že nečistokrevní kouzelníci jsou havěť a mudlové jsou ostudou národa. Bral lidi takové, jací byli, a proto jediná osoba, které si v tomto domě vážil byla Tera. Jejich pomocnice z kuchyně.
„Ty jsi ještě tady, práskači ? Zmiz, vypadni..nechci tě vidět,“ Sirius se držel za tváře, a když si všiml smějící se tváře jeho bratra, málem chytil další amok.
Bratr na něj ještě vyplázl jazyk a v tu ránu byl tatam. Byl spokojený, protože jeho dávka adrenalinu dnes byla vyčerpaná. To už bylo podruh během dvou dnů, kdy kvůli němu dostal. Byl to rozmazlený fracek a Sirius ho nenáviděl. Nechápal, jak mohl být tak odlišný, než jeho rodina. Rychle zamknul dveře, pro případ, že by se jeho bratr vrátil. Ještě neměl vlastní hůlku, a tak nemohl kouzlit, což Siriusovi odjakživa záviděl. Možná proto mu dělal všechny ty naschvály. Byl straší a zkušenější, chodil do Bradavic, kde mohl čarovat, po čemž touží každé dítě z kouzelnické rodiny a měl vlastní hůlku a jelikož už byl zletilým kouzelníkem, mohl používat kouzla i doma, „Alohomora!“
Zničený se svalil na svou postel u okna. Venku pomalu přestávalo pršet a i když chtěl odtud mermomocí vypadnout, neměl síly na to se zvednout a někam prostě jít, bez jakéhokoliv cíle. Neměl tu kamarády, protože se nemohl s nikým z ulice kamarádit. Byli to obyčejní mudlové a Sirius měl odjakživa zakázáno s nimi prohodit jen slovo. Když mu bylo dvanáct, jeden kluk ze sousedství se ho ptal, kolik je hodin. Bohužel to viděla jeho matka a nechala ho pak doma spráskat bičem. To bylo vlastně poprvé, kdy na něj užila tvrdší metody týrání.
Neměl kam jít, jediní kamarádi, které měl byli James, Remus a Petr a ti byli teď na kilometry vzdálení. Proč už se vlastně dávno nesebral a neodešel za Jamesem ? Všichni si to tak přejí, bylo by to lepší. Otec i matka po tom touží a vůbec se tím netají a on sám by byl také mnohem raději ve společnosti svého nejlepšího přítele a jeho rodičů, kteří pro něj znamenali více než vlastní. Tak proč už se prostě dávno nesebral a neodešel ? Než si však stihnul odpovědět, byla tma. Samým utrpením zavřel oči a probudil se až k večeři.
Jednou z povinností bylo, že každý den v sedm večer se musela celá rodina sejít u stolu k večeři. Ať už mezi nimi panovala nenávistná atmosféra a nejraději by se vůbec celý den neviděli, matka na tom trvala, je to přece zachování rodinných tradic..
Sešel dolů po schodech. Byla tam ona, jediná osoba, kterou rád v tomto domě vídal. Tara. Tara byla dívka o několik let starší než Sirius. Byla moc hezká, ale hlavně byla moc hodná a měla Siriuse ráda. Každým dnem si říkal, proč to děvče pracuje zrovna tady. Ale bylo mu jasné, že je z nižší společenské vrstvy a neměla peníze na dokončení školy, a tak hned po Bradavicích nastoupila u nich doma, aby mohla pro svou rodinu vydělat nějaké peníze navíc. Tařina rodina byla sice chudá, ale byla milující, což ji Sirius záviděl. Moc rád si s ní povídal, ale matka to neviděla ráda, a tak ji vždycky zval někam do ústraní, do zákoutí, aby aspoň jedenkrát za den mohl spatřit vlídnou tvář a slyšet ten nebeský hlas. Když už vždycky Sirius odjížděl do školy, jediné, čeho litoval bylo, že opouští právě ji a nechává ji tu na pospas matčiným vrtochům.

Blanch

candita.cz

bíglofil | wowkař | mangacvok | pisálek | grafický magor | metalák | rozhodně pako ... Smrdím tady od roku 2002 a smrdět budu dál!

13 komentáře “(2/4)

  1. ovce jak zase? Taru už jsem snad někde použila?? :))) Já nevím… jsou to bezvýznamná jména, je možné, že sjem je použila víckrát u postav, které nemají takový význam…prostě obyčejná jména… a mimochodem, kde jsem ho už použila? :))

    ke-sa někde už jsem psala, že to je jedna z chybek, kterou jsem tam udělala.. a taxi třeba mysli, že tehdy mohli čarovat už v 16ti .))))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..